Categorie: "Eten & Drinken"

Friends in Phnom Penh, Cambodja

Lokale specialiteit...

Na jaren van oorlog en onrust, wordt Cambodja de laatste jaren een steeds populairdere toeristenbestemming. Helaas profiteert lang niet iedereen in het land mee van het toenemende toerisme.Voor een grotere groep kwetsbare kinderen en jongeren verslechtert de situatie alleen maar.

Een groot probleem is bijvoorbeeld dat veel arme kinderen van het platteland naar de hoofdstad Phnom Penh komen om te proberen daar geld te verdienen voor hun familie. Vaak raken ze echter verstrikt in een wereld vol geweld en drugsgebruik.

Gelukkig is de stichting Friends International er voor deze straatkinderen.

REVIEW – Restaurant Mozaic in Ubud, Bali

Zodra je Mozaic binnenkomt via de authentieke Balinese poort, weet je dat je goed zit. Het interieur van het restaurant is een mooie mix van traditionele Balinees vermengd met moderne elementen.

 

Blijf echter niet te lang binnen zitten, want de echte charme van dit restaurant is de grote, tropische tuin waar je romantisch dineert tussen de zacht verlichte bomen.

 

Net als het interieur is ook de keuken een mix van moderne Franse fushion met Aziatische elementen.

COUNT DOWN – de vijf beste gerechten uit Singapore

Singapore is een echte smeltkroes van culturen. Chinezen, 75 procent van de bevolking, leven er harmonieus samen met Maleisiërs, Indiërs en Westerse expats. En dat proef je terug in Singapore’s wereldberoemde keuken.

 

Het aanbod aan leuke restaurantjes en food courts waar je voor een paar euro de lekkerste gerechten proeft, is enorm. Daarom, als een leidraad voor een bezoekje aan de food capital of the world, een top vijf van de gerechten die je moet proberen.

REVIEW – PS Café – Dempsey Hill, Singapore

Werp bij binnenkomst één blik op de gigantische homemade taarten en je bent verkocht. Een chocoladetaart met grote stukken marshmallow, een heerlijk kleverige pecan-karameltaart of een frisse lemon pie – stuk voor stuk niet te versmaden.

Maar het PS Café heeft meer te bieden dan zoete versnaperingen. Ook voor een brunch, lunch of diner ben je er aan het juiste adres.

COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok

Zonsondergang vanaf de Moon Bar. Beeld: Elske Swets

Op hoog niveau genieten van Bangkok doe je in één van de vele rooftopbars. Met een adembenemend uitzicht, een verfrissend briesje en de lekkerste hapjes en drankjes, is het daar goed vertoeven.

 

Om je wegwijs te maken in de urban jungle der rooftopbars, vind je hier een overzicht van de mooiste exemplaren.

De Thaise Keuken: Tom Ka Kai Soep

Tom Ka Kai is een Thaise zoet-zure kokossoep. Niet zo pittig als de Tom Yam Soep, maar mild en romig. Wie van pittig houdt voegt simpelweg meer rode pepers toe. Een Tom Ka Kai Soep maak je in ongeveer 15 tot 30 minuten. De orginele soep is met kip, maar kan ook met garnalen gegeten worden. Voor de ingrediënten klik hier.

De Indonesische keuken: Babi Ketjap

Babi staat voor varkensvlees. Dit Indonesische gerecht is makkelijk te maken en staat bekend om zijn intense smaakbeleving. Dit heb je nodig:

  • 500 gram hamlappen,
  • 5 sjalotten,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode lombok,
  • 1 vingerlengte djah? of 2 theelepel gemberpoeder,
  • zout,
  • peper,
  • sap van 1/2 citroen,
  • mespunt suiker,
  • 2 eetlepels ketjap

En zo maak je het: