Categorie: "Eten & Drinken"

RECEPT: Thaise mangosalade

Een heerlijk fris bijgerecht uit de Thaise keuken is mangosalade. Omdat voor dit gerecht onrijpe mango wordt gebruikt, is het niet zo zoet als je zou verwachten, maar juist een heerlijke mix van smaken: zoet, zuur, scherp en fris tegelijk. Perfect bij tropische temperaturen, maar ook als je in het kouder wordende Nederland behoefte hebt aan exotische sferen.

 

De mooiste plek voor een high tea in Kuala Lumpur

Carcosa Seri Negara. Bron: www.carcosa.com.my

Zoals te verwachten van een voormalige Britse kolonie, kun je in Kuala Lumpur op veel verschillende plaatsen terecht voor een traditionele afternoon tea.

 

Eén van de mooiste en meest chique locaties voor een high tea is zonder twijfel Carcosa Seri Negara. Dit luxe hotel, gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw, heeft een restaurant waar je zowel binnen als buiten op de veranda kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. Om je echt in koloniale sferen te wanen, doe je er echter goed aan de high tea te proberen.

RECEPT – De lekkerste nasi goreng

Nasi goreng, oftewel gebakken rijst, is in Nederland net zo ingeburgerd als hutspot en erwtensoep. En het goede nieuws voor Nederlanders die op reis gaan naar Zuidoost-Azië, is dat het in vrijwel de hele regio een erg populair gerecht is. De Indonesische versie, traditioneel geserveerd met een gebakken eitje, vind ik persoonlijk het lekkerst.

Bangkok’s populairste noedelsoepen

Thais streetfood is wereldberoemd, maar het aanbod kan soms overweldigend zijn. Neem nou de Thaise noedelsoepen, die verkocht worden op elke straathoek in Bangkok. Om je wegwijs te maken in de wereld der kway tiew nahm, hierbij een overzicht van Bangkok’s beste en meest gegeten noedelsoepen.

RECEPT – Indonesische spekkoek

Spekkoek is een typische Indonesische lekkernij, die vaak gemaakt wordt voor speciale gelegenheid. Hoewel de naam anders doet vermoeden is spekkoek, ofwel kue lapis, heerlijk zoet en komt er geen spek aan te pas. De koek werd vernoemd naar de vleessoort vanwege de laagjes die een beetje doen denken aan doorregen spek. Je moet er even een uur voor reserveren, maar dan heb je wel een heerlijke zelfgemaakte spekkoek!

REVIEW – Flutes at the Fort, Singapore

Flutes at the Fort is zo’n restaurant dat ongevoelig is voor trends en dat altijd een goede keuze is, of je nou op zoek bent naar een locatie voor een weekendbrunch, een zakenlunch of een romantisch diner. De kwaliteit van het eten en de wijnen, veelal Australisch, is er altijd goed en de locatie is betoverend.

RECEPT – Singapore Sling Cocktail

De Singapore Sling werd begin 20e eeuw ‘uitgevonden’ door een barman in Singapore’s beroemde Raffles Hotel. Sindsdien verdient het hotel waarschijnlijk meer aan de verkoop van deze cocktail, die elke toerist in dit chique hotel wil proberen, dan aan de hotelkamers.

Hoe verser de ingrediënten, hoe beter deze cocktail smaakt. Probeer bijvoorbeeld eens vers geperst ananassap te gebruiken.

Proost!

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

60 ml (ongeveer 8 theelepels) gin
30 ml (ongeveer 4 theelepels) kersenlikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Benedictinelikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Cointreau
250 ml (een kop) ananassap
1 theelepel verse lime juice
1 scheutje grenadine
1 scheutje Angosturabitters
ijsklontjes
Soda water
1 ananasschijfje ter garnering

 

Bereiding

  1. Doe alle ingredienten met uitzondering van het sodawater in een shaker.
  2. Shaken maar!
  3. Giet het mengsel in een glas en voeg een paar flinke ijsklonten en een scheut sodawater toe.
  4. Garneer met een ananasschijfje

Pollen @ Gardens by the Bay, Singapore

De restaurantopening van het jaar in Singapore is Pollen, het nieuwe restaurant in Singapore’s pas geopende Botanische Tuinen ‘Gardens by the Bay’.

Pas een paar dagen open en nu al veel besproken, niet in de laatste plaats vanwege de Britse celebrity chef en Gordon Ramsay protegé Jason Atherton die er de scepter zwaait. Hij zal echter niet zelf in de keuken te vinden zijn, daarvoor wees hij Colin Clague aan die eerder werkzaam was bij het bekende Londense restaurant Zuma.

REVIEW – ViaVia in Jogjakarta, Java

Verborgen Tempel. Beeld: Elske Swets

ViaVia is zo’n plek die je doet besluiten toch nog maar een dagje te wachten voordat je verder reist. Een oase van rust in de hectische en drukke stad Jogjakarta, een plek waar reizigers en expats samenkomen en waar je het liefst meerdere keren per dag terugkomt voor een koffie, een vers vruchtensapje of een maaltijd.