Categorie: "Papoea-Guinea"

Indonesische journalist overleefd aanslag provincie Papoea

De Indonesische journalist Banjir Ambarita heeft een aanslag op zijn leven in de provincie Papoea overleefd. Volgens een politiewoordvoerder werd hij door twee mannen op een motorfiets aangevallen. Ambarita is met een mes in zijn maag en borst gestoken. 

De journalist werkt voor de Engelstalige Jakarta Globe en Vivanews. Hij heeft meerdere keren geschreven over een seksschandaal binnen de politie. Zo schreef Ambarita een artikel over drie politieagenten die bekend hebben een vrouwelijke arrestant misbruikt te hebben. Of de aanval samenhangt met zijn artikelen is nog onduidelijk. De zaak is volgens de politiewoordvoerder ook door andere media opgepakt.

Gevangenen ontsnapt in Papoea

In West-Papoea zijn afgelopen zondag 19 gevangenen ontsnapt. Zij overmeesterden de bewakers nadat alle 150 gevangenen uit hun cel waren gelaten om te bidden. Bij de ontsnapping raakten drie bewakers gewond. Sinds gisteren zijn er controleposten opgezet. Hierdoor konden twee ontsnapte gevangenen aangehouden worden. Ze zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van tien maanden tot twaalf maanden.

Baby verslindt tijdens heksenritueel Papoea Nieuw Guinea

Een man, die blijkbaar onder invloed van drank en drugs was, heeft in Papoea Nieuw Guinea geprobeerd zijn pasgeboren baby te verscheuren. Buren hoorde het geschreeuw van het pasgeboren kindje. Ze overmeesterden de man en brachten hem naar de politie. Voor de baby kwam hulp te laat, het kindje is overleden aan zijn verwondingen.

Volgens de lokale politiechef zijn de inwoners geschokt en boos, maar zijn ze ook bang. Ze geloven in hekserij en magie. Deze gruwelijke daad speelde zich af in Tabulil. De dader was een notoire drugsgebruiker.

Celstraf voor martelende militairen Papoea

In Papoea Nieuw Guinea heeft de rechtbank drie Indonesische militairen veroordeeld die in oktober vorig jaar twee Papoea’s hebben mishandeld. De militairen hoeven niet voor de marteling de cel in, maar voor het negeren van orders, omdat ze het niet aan hun leidinggevenden hadden gemeld. Voor dat feit moeten ze acht tot tien maanden de cel in. De marteling kwam aan het licht,

Dodental cholera-uitbraak Papoea Nieuw-Guinea loopt op

In Papoea Nieuw-Guinea zijn al meer dan 2700 mensen besmet met cholera. Meer dan 300 mensen zijn al overleden aan de ziekte. De cholera-uitbraak begon in het westen van het land, maar heeft zich verder verspreid naar dorpen en het vasteland. Tussen het Australische Torres Strait Islands en Papoea Nieuw-Guinea gelden nog steeds reisbeperkingen.

Honderden nieuwe diersoorten en planten ontdekt op Papoea Nieuw-Guinea

Wetenschappers hebben op Papoea Nieuw-Guinea maar liefst 26 nieuwe diersoorten ontdekt, negen plantensoorten en ruim 200 onbekende insecten. In plaats van euforisch te zijn, is er volgens de wetenschappers geen reden tot blijdschap. De dieren en de planten in het onderzochte gebied, de Mullerbergketen, wordt namelijk bedreigd. De onderzoekers gingen naar het gebied toe om alle flora en fauna in te kaart te brengen om ontbossing tegen te gaan. Wil je weten welke dieren de onderzoekers allemaal ontdekt hebben, klik dan hier.