Categorie: "Thailand"

RECEPT: Thaise mangosalade

Een heerlijk fris bijgerecht uit de Thaise keuken is mangosalade. Omdat voor dit gerecht onrijpe mango wordt gebruikt, is het niet zo zoet als je zou verwachten, maar juist een heerlijke mix van smaken: zoet, zuur, scherp en fris tegelijk. Perfect bij tropische temperaturen, maar ook als je in het kouder wordende Nederland behoefte hebt aan exotische sferen.

 

Bangkok’s populairste noedelsoepen

Thais streetfood is wereldberoemd, maar het aanbod kan soms overweldigend zijn. Neem nou de Thaise noedelsoepen, die verkocht worden op elke straathoek in Bangkok. Om je wegwijs te maken in de wereld der kway tiew nahm, hierbij een overzicht van Bangkok’s beste en meest gegeten noedelsoepen.

REVIEW – Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai, Thailand

Elephant Nature Park. Beeld: Elske Swets

Soms is het helemaal niet zo’n gekke keuze om een hotel iets buiten de stad te zoeken. Het Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai in Noord-Thailand, is daarvan een goed voorbeeld.

 

Het is een prachtig, niet al te groot resort met heerlijke ruime kamers en een prachtig zwembad. Ideaal dus voor wie de stad en de omgeving wil verkennen maar daarnaast ook behoefte heeft aan een beetje luieren in de zon.

Van Noord-Thailand naar Laos over het water

De leukste manier om van Noord-Thailand naar Laos te reizen is per boot. Te boeken bij een van de vele reisbureautjes in Chiang Mai of Chiang Rai.

 

In het noorden van Thailand, in het grensplaatsje Chiang Khong, stap je op de boot en het duurt niet lang voordat je de grens over gaat en in Laos bent. Vanaf het grensplaatsje Huay Xai reis je over de rivier de Mekong verder naar Luang Prabang, een van de mooiste plaatsen van Laos. Dit is een reis van maar liefst twee dagen, maar gelukkig valt er onderweg genoeg te zien.

COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok

Zonsondergang vanaf de Moon Bar. Beeld: Elske Swets

Op hoog niveau genieten van Bangkok doe je in één van de vele rooftopbars. Met een adembenemend uitzicht, een verfrissend briesje en de lekkerste hapjes en drankjes, is het daar goed vertoeven.

 

Om je wegwijs te maken in de urban jungle der rooftopbars, vind je hier een overzicht van de mooiste exemplaren.

Fietsen met Ko in Bangkok

Beeld: Elske Swets

Ga je naar Bangkok? Plan dan sowieso een fietstocht met de Nederlander Ko van Kessel, een unieke manier om de Thaise hoofdstad te verkennen.

Van een bijzondere buurttempel en de drukke, kronkelende steegjes van Chinatown tot de laatste plantage van centraal Bangkok, Ko van Kessel en zijn team laten je per fiets het echte Bangkok zien.

Abhisit accepteert verkiezingsnederlaag Thailand

Premier Abhisit erkent de verkiezingsnederlaag van zijn partij. Tachtig procent van de Thaise stemmen zijn geteld en de oppositiepartij Puea Thai lijkt een meerderheid te hebben gehaald.

Yinluck, de zus van oud-premier Thaksin  en tevens leider van Puea Thai zegt pas nadat alle stemmen geteld zijn, de overwinning te claimen. Haar partij zou 251 van de 500 zetels hebben. Hiermee zou Yinluck de eerste vrouwelijke premier van Thailand kunnen worden.

Zus Thaksin lijkt winnaar Thaise verkiezingen

Met 300 van de 500 zetels heeft de oppositiepartij van de verbannen oud-premier Thaksin de verkiezingen in Thailand gewonnen. Volgens een exit poll is de huidig premier Abhisit verslagen. In 2006 werd Thaksin door het leger afgezet. De oud-premier heeft laten weten dat hij naar Thailand terug wil keren, maar “wacht op het goede moment.”

Vorig eisten zijn aanhangers tijdens maandenlange demonstraties het aftreden van Abhisit. Het leger sloeg de roodhemden met geweld neer. Hierbij kwamen 92 mensen om het leven. Oud-premier Thaksin leeft in ballingschap, omdat hij in Thailand verdacht wordt van omvangrijke fraude. Ondanks die beschuldigingen is de steenrijke zakenman nog altijd ongekend populair.

Thakin’s partij wordt nu geleid door zijn zus, Yingluck. Veel Thai verkiezen haar boven Abhisit, omdat zij vinden dat de huidige premier te weinig doet op het gebied van gezondheidszorg voor armen. De grote is nu wat het leger, in het bijzonder de legerleiding, gaat doen, als de partij van Thaksin het weer voor het zeggen krijgt.

Reactie oud-premier Thaksin: