Categorie: "Singapore"

Vanaf oktober in Singapore: Mulberry mega store

Beeld: Singapore Tourism Board

Voor wie geen genoeg krijgt van de prachtige tassen van Mulberry is er goed nieuws: Mulberry zal in oktober een nieuwe winkel openen in de Mandarin Gallery in Singapore.

Ok, er waren al twee Mulberry-winkels in Singapore, maar echt, deze wordt anders… De vestiging in de Manderin Gallery, een luxe shopping maal op Singapore’s winkelstraat Orchard Road, wordt namelijk de grootste winkel van het merk tot nu toe en zal een aantal zeer zeldzame en dus gewilde tassen verkopen, waaronder een felroze geitenleren exemplaar.

Begin maar vast met sparen!

Cirque du Soleil in Singapore

Cirque du Soleil treedt nog tot en met 5 augustus op in Singapore’s Indoor Stadium met zijn spectaculaire show Saltimbanco. In dit moderne circus verbeelden kleurig geklede acrobaten het leven in de grote stad in al zijn vormen, van de hoge wolkenkrabbers tot het drukke verkeer en de inwoners van de stad.

Kaartjes kosten tussen de S$88 en S$148 en zijn te koop via de website www.sistic.com.sg.

Meer informatie: www.cirquedusoleil.com

 

Nieuw in Singapore: iPad-verhuur voor toeristen

Singapore legt zijn bezoekers graag in de watten. Het is er altijd schoon en keurig opgeruimd, je vindt er misschien wel het lekkerste en meest veelzijdige eten ter wereld en er wordt veel georganiseerd op cultureel gebied.

Sinds kort is er iets nieuws toegevoegd aan het toeristenaanbod; voor S$30 (19 EUR) per dag reserveer je op de website www.touristpads.com een iPad, die persoonlijk wordt afgeleverd bij je hotel of op het vliegveld van Singapore.

Met je geleende iPad heb je overal in de stad onbeperkt internetverbinding en kun je gebruik maken van veel verschillende apps. Naast welbekende klassiekers als Skype, Twitter en Instagram, staan er veel locale apps op de iPad met informatie over bijvoorbeeld toeristenattracties, leuke eetadresjes in de stad en openbaar vervoer.

REVIEW – Flutes at the Fort, Singapore

Flutes at the Fort is zo’n restaurant dat ongevoelig is voor trends en dat altijd een goede keuze is, of je nou op zoek bent naar een locatie voor een weekendbrunch, een zakenlunch of een romantisch diner. De kwaliteit van het eten en de wijnen, veelal Australisch, is er altijd goed en de locatie is betoverend.

Formule 1 Singapore Grand Prix

Formule 1 fan of niet, Singapore is the place to be van 21 tot en met 23 september 2012. De stad stroomt die dagen vol met bezoekers die gewapend met oordoppen, een camera en zonnebrandcrème genieten van de voorbijrazende auto’s en vooral van al het spektakel er omheen.

RECEPT – Singapore Sling Cocktail

De Singapore Sling werd begin 20e eeuw ‘uitgevonden’ door een barman in Singapore’s beroemde Raffles Hotel. Sindsdien verdient het hotel waarschijnlijk meer aan de verkoop van deze cocktail, die elke toerist in dit chique hotel wil proberen, dan aan de hotelkamers.

Hoe verser de ingrediënten, hoe beter deze cocktail smaakt. Probeer bijvoorbeeld eens vers geperst ananassap te gebruiken.

Proost!

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

60 ml (ongeveer 8 theelepels) gin
30 ml (ongeveer 4 theelepels) kersenlikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Benedictinelikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Cointreau
250 ml (een kop) ananassap
1 theelepel verse lime juice
1 scheutje grenadine
1 scheutje Angosturabitters
ijsklontjes
Soda water
1 ananasschijfje ter garnering

 

Bereiding

  1. Doe alle ingredienten met uitzondering van het sodawater in een shaker.
  2. Shaken maar!
  3. Giet het mengsel in een glas en voeg een paar flinke ijsklonten en een scheut sodawater toe.
  4. Garneer met een ananasschijfje

Pollen @ Gardens by the Bay, Singapore

De restaurantopening van het jaar in Singapore is Pollen, het nieuwe restaurant in Singapore’s pas geopende Botanische Tuinen ‘Gardens by the Bay’.

Pas een paar dagen open en nu al veel besproken, niet in de laatste plaats vanwege de Britse celebrity chef en Gordon Ramsay protegé Jason Atherton die er de scepter zwaait. Hij zal echter niet zelf in de keuken te vinden zijn, daarvoor wees hij Colin Clague aan die eerder werkzaam was bij het bekende Londense restaurant Zuma.

Singapore in top drie van meest populaire expat-landen

Singapore's skyline. Beeld: Elske Swets

HSBC vroeg expats naar hun ideale woonplaats en de meest populaire antwoorden waren Australië (10 procent), de Verenigde Staten (10 procent) en Singapore (9 procent).

 

Opvallend is dat juist in deze drie landen de expats die er wonen, zeggen dat ze open staan voor een verhuizing naar een ander land (bij voorkeur Hongkong, 50 procent, de UK, 47 procent of de VS, 41 procent). Dit wekt de suggestie dat Australië, de VS en Singapore gezien worden als ideale landen voor een verblijf van een kortere periode.