Categorie: "Hotels"

De mooiste plek voor een high tea in Kuala Lumpur

Carcosa Seri Negara. Bron: www.carcosa.com.my

Zoals te verwachten van een voormalige Britse kolonie, kun je in Kuala Lumpur op veel verschillende plaatsen terecht voor een traditionele afternoon tea.

 

Eén van de mooiste en meest chique locaties voor een high tea is zonder twijfel Carcosa Seri Negara. Dit luxe hotel, gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw, heeft een restaurant waar je zowel binnen als buiten op de veranda kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. Om je echt in koloniale sferen te wanen, doe je er echter goed aan de high tea te proberen.

REVIEW – Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai, Thailand

Elephant Nature Park. Beeld: Elske Swets

Soms is het helemaal niet zo’n gekke keuze om een hotel iets buiten de stad te zoeken. Het Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai in Noord-Thailand, is daarvan een goed voorbeeld.

 

Het is een prachtig, niet al te groot resort met heerlijke ruime kamers en een prachtig zwembad. Ideaal dus voor wie de stad en de omgeving wil verkennen maar daarnaast ook behoefte heeft aan een beetje luieren in de zon.

REVIEW – Okawati Hotel in Ubud, Bali

Ontbijten op je balkon. Beeld: Elske Swets

‘s Ochtends wakker worden op je eigen balkon met uitzicht op de rijstvelden, terwijl je geniet van de lekkerste versgebakken banana pancakes.

Daarna een lekker duik in het zwembad en rustig plannen maken voor de rest van de dag; wordt het een wandeling door de rijstvelden? Een bezoek aan een van de vele prachtige tempels in de omgeving, of toch een fietstocht vanaf de Batur-vulkaan? An ordinary day in het Okawati Hotel in Ubud, een van de gezelligste plaatsjes van Bali.

REVIEW – ViaVia in Jogjakarta, Java

Verborgen Tempel. Beeld: Elske Swets

ViaVia is zo’n plek die je doet besluiten toch nog maar een dagje te wachten voordat je verder reist. Een oase van rust in de hectische en drukke stad Jogjakarta, een plek waar reizigers en expats samenkomen en waar je het liefst meerdere keren per dag terugkomt voor een koffie, een vers vruchtensapje of een maaltijd.

COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok

Zonsondergang vanaf de Moon Bar. Beeld: Elske Swets

Op hoog niveau genieten van Bangkok doe je in één van de vele rooftopbars. Met een adembenemend uitzicht, een verfrissend briesje en de lekkerste hapjes en drankjes, is het daar goed vertoeven.

 

Om je wegwijs te maken in de urban jungle der rooftopbars, vind je hier een overzicht van de mooiste exemplaren.