REVIEW – ViaVia in Jogjakarta, Java

Verborgen Tempel. Beeld: Elske Swets

ViaVia is zo’n plek die je doet besluiten toch nog maar een dagje te wachten voordat je verder reist. Een oase van rust in de hectische en drukke stad Jogjakarta, een plek waar reizigers en expats samenkomen en waar je het liefst meerdere keren per dag terugkomt voor een koffie, een vers vruchtensapje of een maaltijd.

Ook de leukste excursies boek je bij ViaVia. Allemaal zo duurzaam mogelijk en met respect voor de lokale bevolking uitgevoerd. Het aanbod is breed, van kookcursussen en stadswandelingen door de oude ommuurde stad en het paleis van Jogjakarta tot een fietstocht langs de omliggende dorpjes en van een bezoek aan de wereldberoemde Borobudur- of de Prambanan-tempels tot een tocht achterop de motor langs verschillende verborgen tempels.

 

Achter het restaurant is een ruimte ingericht als yoga-studio. Een paar keer per week worden hier goede lessen gegeven, die je kunt boeken in het restaurant of de ernaast gelegen winkel.

 

Viavia is onderdeel van een keten met inmiddels twaalf vestigingen in maar liefst vier verschillende continenten en werd opgericht door een groep Belgische vrienden die zich zorgen maakten om het groeiende massatoerisme en de impact daarvan op de lokale bevolking en het milieu.

 

Elke vestiging van ViaVia heeft een restaurant met een compleet andere kaart, gebaseerd op de regionale keuken en seizoensingrediënten. In Jogjakarta betekent dit een selectie van heerlijke Indonesische gerechten, – probeer de rijsttafel en als snack de gefrituurde tempé! – maar daarnaast ook diverse internationale gerechten waaronder goedgevulde salades en heerlijke sandwiches. Heb je het helemaal gehad met rijst als ontbijt? Dan kun je bij ViaVia ook terecht voor een heerlijk Westers ontbijt met goed bruin brood en heerlijk vers fruit.

 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van ViaVia, is er de ViaVia Guesthouse waar je voor een redelijke prijs zeven goede kamers vindt.

 

Meer over ViaVia Jogjakarta vind je op de website: http://www.viaviajogja.com

Lees ook:REVIEW – Flutes at the Fort, Singapore
Lees ook:Friends in Phnom Penh, Cambodja
Lees ook:COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok
Lees ook:REVIEW – Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai, Thailand
Lees ook:Pollen @ Gardens by the Bay, Singapore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.