REVIEW – Okawati Hotel in Ubud, Bali

Ontbijten op je balkon. Beeld: Elske Swets

‘s Ochtends wakker worden op je eigen balkon met uitzicht op de rijstvelden, terwijl je geniet van de lekkerste versgebakken banana pancakes.

Daarna een lekker duik in het zwembad en rustig plannen maken voor de rest van de dag; wordt het een wandeling door de rijstvelden? Een bezoek aan een van de vele prachtige tempels in de omgeving, of toch een fietstocht vanaf de Batur-vulkaan? An ordinary day in het Okawati Hotel in Ubud, een van de gezelligste plaatsjes van Bali.

Het Okawati Hotel dankt zijn naam aan de eigenares Okawati, een vriendelijke Balinese dame die het hotel met behulp van diverse familieleden runt. Neef A komt je halen van het vliegveld, terwijl neef B je opwacht bij de receptie en weer een ander in de keuken staat om een heerlijk Balinees maal voor je in elkaar te toveren.

 

Het hotel heeft verschillende soorten kamers. Het boeken van de iets luxere Deluxe kamer is zeer de moeite waard. Die is groot en heeft een prachtig balkon met uitzicht op een rijstveldje.

 

De ligging van het hotel is ideaal – midden in Ubud, in een rustig zijstraatje van de gezellige Monkey Forrest Road, waar je tientallen leuke winkeltjes en restaurantjes vindt.

 

Ubud is een plaats die niet aan je reisschema mag ontbreken bij een vakantie op Bali. Ook als je kortere tijd op het eiland verblijft, is Ubud een ideale standplaats van waaruit je veel van het eiland kunt bekijken. Het stadje ligt in het binnenland, dus je zult het zonder zee moeten stellen. Met een taxi ben je echter snel op de mooiste strandjes en je krijgt er een plaats voor terug met precies de goede mix van toeristen en Balinezen. Er zijn veel leuke restaurants, cafés en winkeltjes, maar in tegenstelling tot plaatsen als Kuta en Seminyak is het authentieke Balinese leven nog volop aanwezig.

 

Boeken kan online via Okawati’s website: http://www.okawatihotel.com

Hier kun je ook aangeven of je afgehaald wilt worden vanaf het vliegveld.

Lees ook:Vierde Hilton Hotel geopend in Thailand
Lees ook:REVIEW – Casaviva, een prachtige villa op Bali
Lees ook:COUNT DOWN – De vijf mooiste stranden van Bali
Lees ook:REVIEW – Restaurant Mozaic in Ubud, Bali
Lees ook:COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.