Vietnam in twee weken

Beeld: Elske Swets

Je hebt een vakantie van twee weken in Vietnam gepland en wilt in die tijd veel zien van het land, maar ook tijd hebben om te relaxen. Dat kan! 

 

Een perfect reisschema voor twee weken Vietnam ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Dag 2: Hanoi. Bekijk Vietnam’s hoofdstad met prachtige koloniale gebouwen, betoverende pagodes en het indrukwekkende mausoleum van Ho Chi Minh.

Dag 3-4: Tweedaagse boottocht in Halong Bay, een baai met duizenden prachtige eilandjes en rotsformaties waar je twee dagen (incl. overnachting) doorheen vaart op een traditionele jonk. Tip: boek deze excursie van te voren en laat je in je hotel in Hanoi oppikken.

Dag 5: Hanoi.
Neem ’s Avonds de nachttrein naar Sapa, een schitterend berggebied in het noorden van Vietnam, waar je prachtige wandelingen kunt maken en bergvolkeren zoals de Red Zoa en de Hmong kunt ontmoeten.

Dag 6-8: Sapa.

Dag 8: ’s Avonds nachttrein terug naar Hanoi.

Dag 9: Binnenlandse vlucht van Hanoi naar Da Nang, de stad vlakbij het prachtige stadje Hoi An, waar je bij één van de vele tailors kleding kunt laten (na)maken en een mooi strand hebt.

Dag 10-11: Hoi An.

Dag 12: Binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh City, een indrukwekkende stad met veel interessante musea en monumentale gebouwen.

Dag 13: Ho Chi Minh City.

Dag 14: Terugvlucht vanuit Ho Chi Minh City.

Meer tijd?
Heb je een paar dagen langer in Vietnam? Plak dan één of meerdere van de volgende bestemmingen vast aan je rondreis:

 • De keizersstad Hue met zijn rijke geschiedenis en schitterende monumenten
 • De zandduinen en het mooie strand van Mui Ne (vier uur rijden vanaf Ho Chi Minh City)
 • De Mekong Delta, een schitterend natuurgebied waar je je kunt laten rondvaren door een labyrint van rivieren en kanalen
 • De Parfumpagode, een dagtrip vanaf Hanoi

Binnenlandse vlucht
Door zijn langgerekte vorm, kost reizen in Vietnam relatief veel tijd. Binnenlandse vluchten, met bijvoorbeeld Vietnam Airlines (lid van het Skyteam waar ook KLM onder valt), bieden daarom uitkomst en zijn gelukkig erg betaalbaar. Heb je een strakke planning, dan is het verstandig deze vluchten al voordat je reis begint te boeken, zodat je tijdens je vakantie zo weinig mogelijk hoeft te regelen en optimaal kunt genieten van Vietnam!

Lees ook:Vietnam Airlines vliegt vaker op Europa
Lees ook:De beste budget airlines van Zuidoost-Azië
Lees ook:Vietnam legt gameverslaafden beperkingen op
Lees ook:21 passagiers Vietnam Airlines lichtgewond door turbulentie
Lees ook:Dode Indonesië door tsunami Japan

6 reacties op “Vietnam in twee weken

 1. silver account

  Tico heeft verschillende voorbeeld rondreizen Vietnam op transfer-basis opgenomen inclusief binnenlandse vluchten. U reist dan met eigen auto met chauffeur (en soms ook een aparte gids). Het grote voordeel van dit transport is dat u op elke gewenste locatie een stop kunt maken en zo enorm kunt genieten van de ritten.

    /  
 2. silver price

  Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het hotel gebracht in het oude centrum van Hanoi. Je kunt direct deze voormalige hoofdstad gaan verkennen. Zodra je je hotel uitloopt sta je direct in de heerlijk chaotische hectiek van Hanoi. Overal om je heen wemelt het van de mensen die groente en fruit vanaf hun fiets verkopen, kruiden vanuit manden op straat, natuurlijk zijn er heel veel winkeltjes, restaurantjes, tempeltjes. Kijk ook eens omhoog naar de prachtige koloniale architectuur, maar pas op voor de brommertjes die overal vandaan komen. Misschien zelf eerst even acclimatiseren en de stad vanuit een riksja bekijken?

    /  
 3. las artes

  Tico heeft verschillende voorbeeld rondreizen Vietnam op transfer-basis opgenomen inclusief binnenlandse vluchten. U reist dan met eigen auto met chauffeur (en soms ook een aparte gids). Het grote voordeel van dit transport is dat u op elke gewenste locatie een stop kunt maken en zo enorm kunt genieten van de ritten.

    /  
 4. offshore corporation

  Geniet van het mooie strand van Phu Quoc, maak lange strandwandelingen onder de palmbomen en luier lekker met een boekje bij het zwembad van je resort.Maar je kunt ook een brommertje huren om het eiland te verkennen. Zoek zelf verlaten strandjes of ga het stadje verkennen. Er zijn enkele prachtige stranden op het eiland, vooral populair bij de lokale bevolking in het weekend. In het stadje heb je een kleurrijke haven, vooral leuk als de vissersvloot met de vangst binnenkomt varen. Midden op het eiland vind je ook nog een waterval, geliefd om in de koelte te picknicken.

    /  
 5. beeninasia

  Mooie reis zo, al is 2 weken eigenlijk te weinig om echt de cultuur en alle hoogtepunten van Vietnam mee te krijgen

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.