RECEPT – De lekkerste nasi goreng

Nasi goreng, oftewel gebakken rijst, is in Nederland net zo ingeburgerd als hutspot en erwtensoep. En het goede nieuws voor Nederlanders die op reis gaan naar Zuidoost-Azië, is dat het in vrijwel de hele regio een erg populair gerecht is. De Indonesische versie, traditioneel geserveerd met een gebakken eitje, vind ik persoonlijk het lekkerst.

 

Indonesische nasi goreng is vrij eenvoudig en wordt dan ook vaak geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals schijfjes komkommer en tomaat, atjar en kroepoek. Als je wilt, kun je natuurlijk meer ingrediënten aan je nasi goreng toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld stukjes kip of garnalen meebakken of groentes zoals prei of taugé.

Ingrediënten (voor twee personen):

300 gram gekookte rijst
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 rode chilipeper (zonder pitjes, als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je de peper ook vervangen door 1 eetlepel sambal)
1 theelepel trassi
1 theelepel palmsuiker
1 eetlepel ketjap manis
2 eieren
2 eetlepels olie

Bereiding:

 1. Rooster de trassi op een zacht vuurtje totdat het droog en aromatisch is.
 2. Bak de eieren.
 3. Mix het sjalotje, de knoflook, de chili en de geroosterde trassi met een vijzel of in een keukenmachine.
 4. Verwarm de wok doe de olie erin. Doe het mengsel (3.) erin en roerbak totdat er lekkere geuren vrij komen.
 5. Voeg de rijst toe en meng hem goed met het mengsel.
 6. Voeg ketjap manis en palmsuiker toe en blijf ondertussen roeren.
 7. Klaar! Serveer je nasi goreng met de gebakken eitjes.

 

Selamat makan (eet smakelijk)!

Lees ook:De Indonesische keuken: Babi Ketjap
Lees ook:RECEPT – Indonesische Rendang
Lees ook:RECEPT – Singapore Sling Cocktail
Lees ook:De Indonesische Keuken: Gado Gado
Lees ook:RECEPT – Indonesische spekkoek

5 reacties op “RECEPT – De lekkerste nasi goreng

 1. silver account

  Nasi goreng, oftewel gebakken rijst, is in Nederland net zo ingeburgerd als hutspot en erwtensoep. En het goede nieuws voor Nederlanders die op reis gaan naar Zuidoost-Azië, is dat het in vrijwel de hele regio een erg populair gerecht is. De Indonesische versie, traditioneel geserveerd met een gebakken eitje, vind ik persoonlijk het lekkerst.

    /  
 2. gold price

  Nasi goreng, oftewel gebakken rijst, is in Nederland net zo ingeburgerd als hutspot en erwtensoep. En het goede nieuws voor Nederlanders die op reis gaan naar Zuidoost-Azië, is dat het in vrijwel de hele regio een erg populair gerecht is. De Indonesische versie, traditioneel geserveerd met een gebakken eitje, vind ik persoonlijk het lekkerst.

    /  
 3. Can-C Eye Drops

  Indonesisch gerecht van in olie gebakken rijst waaraan vlees, groenten, kruiden en veelal garnalen worden toegevoegd. Nasi goreng werd zo populair bij Nederlanders in Nederlands-Indië (Indonesië) dat het gerecht door de Nederlandse keuken werd geadopteerd.

    /  
 4. Piracetam

  Het is niet gebruikelijk om in lokale eetgelegenheden waar u bijvoorbeeld een nasi goreng nuttigt een fooi achter te laten. In de gewone en duurdere restaurants en hotels is het echter gebruikelijk dat u een fooi achterlaat. Het salaris van personeel in de dienstverlenende sector (bijvoorbeeld serveersters, kruiers, hotelportiers en kamermeisjes) is vaak ook afgestemd op het ontvangen van fooien. Zo zal men zeer teleurgesteld reageren als u niet wat kleingeld (5-10% van de rekening) achter laat. Ook is het gebruikelijk lokale gidsen en chauffeurs aan het einde van hun diensten te tippen. Natuurlijk is de hoogte van de fooi afhankelijk hoe tevreden u bent en hoe goed zij hun best hebben gedaan.

    /  
 5. Piracetam

  Indonesisch gerecht van in olie gebakken rijst waaraan vlees, groenten, kruiden en veelal garnalen worden toegevoegd. Nasi goreng werd zo populair bij Nederlanders in Nederlands-Indië (Indonesië) dat het gerecht door de Nederlandse keuken werd geadopteerd.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.