Thaise soep: Tom Yam Kung

Lekkere pittige, kruidige soep uit Thailand.

Tom Yam Kung, Thaise vissoep (Foto: Wikki-Commons)

Tom Yam Kung, Thaise vissoep (Foto: Wikki-Commons)

Recept voor 4 personen:

  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 stengel sereh, citroengras
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels nam pla, Thaise vissaus
  • 150 gram gepelde rivierkreeft
  • 10 centimeter laoswortel
  • 1 citroen
  • 4 deciliter visbouillon
  • 1 deciliter slagroom
  • zout

Snijd de peper, eventueel zonder de zaadjes, in ringetjes, de laoswortel in dunne plakjes en het citroengras in stukjes. Snijd de helft van de citroen in 4 plakjes.

Breng de kokosmelk met de visbouillon, de plakjes laos en stukken citroengrasen 1 eetlepel vissaus aan de kook en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de slagroom toe en breng de vloeistof weer aan de kook. Voeg de peperringetjes en de garnalen toe en laat de garnalen door en door warm worden. Breng de soep op smaak met 1 el vissaus, zout en citroensap. Garneer met de plakjes citroen.

Lees ook:RECEPT – Indonesische Rendang
Lees ook:RECEPT: Thaise mangosalade
Lees ook:De Thaise Keuken: Tom Ka Kai Soep
Lees ook:De Indonesische keuken: Babi Ketjap
Lees ook:RECEPT – De lekkerste nasi goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.