RECEPT: Thaise mangosalade

Een heerlijk fris bijgerecht uit de Thaise keuken is mangosalade. Omdat voor dit gerecht onrijpe mango wordt gebruikt, is het niet zo zoet als je zou verwachten, maar juist een heerlijke mix van smaken: zoet, zuur, scherp en fris tegelijk. Perfect bij tropische temperaturen, maar ook als je in het kouder wordende Nederland behoefte hebt aan exotische sferen.

 

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 mango′s (het liefst onrijp)

2 bosuitjes

1 bosje verse koriander, fijngesneden

3 el. limoensap

2 el. vissaus

50 gr. basterdsuiker

1 rode peper

1 krop ijsbergsla

een handje pinda’s, in grove stukjes gehakt

 

Bereiding

  1. Schil de mango′s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer ze samen met de fijngesneden koriander door de mango.
  3. Maak een dressing van het limoensap, de vissaus, de basterdsuiker en wat rode peper.
  4. Roer de dressing door de mango.
  5. Was de slabladeren en snijd ze in grove stukken. Verdeel die over een platte schaal.
  6. Schep de mangosalade erop.
  7. Garneer met dunne reepjes van de rode peper en pindastukjes.

Lees ook:Thaise soep: Tom Yam Kung
Lees ook:RECEPT – Indonesische Rendang
Lees ook:Peper onbetaalbaar geworden in Indonesië
Lees ook:De Indonesische keuken: Babi Ketjap
Lees ook:De Thaise keuken: Papaya Salade

5 reacties op “RECEPT: Thaise mangosalade

  1. Peter

    Het is geen Mango, maar Papaja. Papaja salade = Som Tam

      /  
  2. Redactie

    Hoi Peter,

    Bedankt voor je reactie. Voor zover ik weet zijn er twee varianten, de salade met mango en die met papaja. Persoonlijk ben ik niet zo’n papajaliefhebber, dus ik ga altijd voor de mangovariant :) .

    Groetjes,
    Elske

      /  
  3. Peter

    ziet er erg lekker en vers uit, zou hiervoor direct op het vliegtuig willen stappen

      /  
  4. mercadee

    Kriekenbier is bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge (1 jaar gegist) lambiek gerijpt op eiken vaten. In een vat lambiek van 6 maanden oud of ouder voegt men krieken toe , hierdoor ontstaat een nieuwe gisting in de vaten (hun suikers doen het bier opnieuw gisten en geven het meer diepte). Na nogmaals 6 maanden is het resultaat een fris, zuur-zoet, niet schuimend en rood bier, met de smaak van de krieken. Aan echte kriek worden geen zoetmiddelen of bewaarmiddelen toegevoegd.

      /  
  5. internet marketing

    Kriekenbier is bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge (1 jaar gegist) lambiek gerijpt op eiken vaten. In een vat lambiek van 6 maanden oud of ouder voegt men krieken toe , hierdoor ontstaat een nieuwe gisting in de vaten (hun suikers doen het bier opnieuw gisten en geven het meer diepte). Na nogmaals 6 maanden is het resultaat een fris, zuur-zoet, niet schuimend en rood bier, met de smaak van de krieken. Aan echte kriek worden geen zoetmiddelen of bewaarmiddelen toegevoegd.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.