RECEPT – Indonesische Rendang

Een van de toppers uit de Indonesische keuken is Rendang, een heerlijke rundvleesstoofpot die over de hele wereld populair is. Elke Indonesische familie heeft zijn eigen (geheime) recept, dus variëren op onderstaande recept mag!

 

Ingrediënten (voor vier personen, of meer als je er een complete rijsttafel bij serveert)

1 kg magere runderlapjes
2 el sambal
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 stengel citroengras in stukjes
3 cm verse galangal
½ tl kurkuma
1 flink stuk gember
6 tenen knoflook
2 uien
6 rode pepers
6 el water
1 blikje kokosmelk
2 tl bruine suiker
2 salamblaadjes
zout

 

Bereiding
1. Snijd het vlees in blokjes van een paar centimeter en wrijf ze in met sambal. Zet even aan de kant om te marineren.

2. Meng de komijn, koriander, citroengras, galangal, kurkuma, gember, knoflook, uien, rode pepers met zes eetlepels water. Dit gaat het gemakkelijkst in de blender, maar ouderwets stampen in een vijzel mag natuurlijk ook.

3. Fruit het kruidenmengsel in wat olie aan tot er een lekkere geur uit je pan opstijgt.

4. Doe dan het vlees erbij.

5. Voeg de kokosmelk, bruine suiker, salamblaadjes en eventueel wat zout toe.

6. Breng alles langzaam aan de kook en laat het op een zacht vuurtje paar uur sudderen, totdat de saus lekker dik is. Roer ondertussen regelmatig even door.

7. Serveer met witte rijst, of als onderdeel van een rijsttafel.

Lees ook:Thaise soep: Tom Yam Kung
Lees ook:De Indonesische keuken: Babi Ketjap
Lees ook:RECEPT: Thaise mangosalade
Lees ook:De Thaise keuken: Papaya Salade
Lees ook:RECEPT – De lekkerste nasi goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.