Categorie: "Filipijnen"

Filipijnse aangezet tot misbruik door Amstelvener

Een Filipijnse vrouw zou tegen betaling door een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak seksuele handelingen hebben verricht bij twee kinderen jonger dan vier jaar. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de 37-jarige man uit Amstelveen. Uit de maandag vrijgegeven tenlastelegging zou blijken dat dit gebeurd is tijdens een chatsessie waarbij de Amstelveense man via de webcam kon meekijken.

Justitie onderzoekt of de vrouw alleen heeft gehandeld of dat er meer mensen bij het kindermisbruik betrokken waren. De persofficier kon maandag niet meedelen of de Filipijnse vrouw de moeder van de kinderen is.

Acht kerncentrales Vietnam in 2031

Zuidoost-Aziatische landen lijken zich niet te storen aan de kernramp die in Japan dreigt. Indonesië, Thailand en vooral de Filipijnen zijn iets terughoudender, maar Vietnam lijkt nergens iets van aan te trekken. Het land wil voor 2031 maar liefst 8 centrales bouwen.

Volgens de Vietnamese onderminister van Wetenschap en Techniek, Le Dinh Tien, zullen de informatie en inschattingen van de ontploffingen in centrale 1 in Fukushima een basis vormen om de autoriteiten hier te helpen adequate programma’s rond kernenergie te ontwikkelen. Vietnam heeft vorig jaar een megacontract met Rusland gesloten. In de provincie Ninh Thuan gaan ze een kerncentrale bouwen. In 2031 moeten de acht kerncentrales stroom leveren.

Inwoners Filipijnse oostkust terug na tsunami-alarm

Meer dan 22 duizend inwoners van de Filipijnse oostkust zijn zaterdag teruggekeerd naar hun woningen. Ze waren gevlucht vanwege het tsunami-alarm dat was uitgegeven naar aanleiding van de aardbeving en de daarop volgende tsunami in Japan.

De regering had de bewoners aan de kustlijn van de Stille Oceaan opgedragen het gebied te verlaten en meer landinwaarts te trekken. Het tsunami-alarm werd vrijdag al opgeheven. Er waren lichte golven aan de kustlijn gesignaleerd. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook is er geen schade veroorzaakt.

Indonesië ongedeerd na tsunami Japan

De tsunami die volgde op de aardbeving in Japan heeft in Indonesië geen schade aangericht. Ook de Filipijnen en Taiwan zeiden last te hebben van kleine golven, maar ook daar is geen schade. Wel zijn er grootschalige evacuaties op gang gezet, want het gevaar is nog niet helemaal geweken. 

Landen die nog wel kunnen rekenen op een tsunami zijn Rusland, Mexico, Australië, Nicaragua, Peru, Antartica en Chili. Op Hawaï zijn al wel golven van 85 centimeter gesignaleerd. Het gevaar is daar nog niet geweken.

Filipijnen alleen gelaten in Libië

Niet elke regering zorgt ervoor dat zijn onderdanen uit Libië gehaald worden. Tienduizenden Aziaten worden in het Noord-Afrikaanse land aan hun lot overgelaten. De bedrijven waarvoor ze werkten, hebben hen op straat gezet. Het gaat om inwoners van de Filipijnen en Bangladesh.

De Filipijnse regering heeft gisteren laten weten haar inwoners te zullen evacueren, maar het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurd. Veel Westerse landen hebben hun landgenoten uit wel uit Libië gehaald.

Nieuwe website tegen strijd kindersekstoerisme

Nieuwe website in strijd tegen kindersekstoerisme (Afbeelding: Meldpunt Cybercrime)

Wie een verdacht geval van kindersekstoerisme wil melden, kan dat sinds deze week doen op www.meldpuntcybercrime.nl. Het misbruiken van kinderen buiten Nederland is in ons land niet strafbaar.  Ook kunnen daders makkelijk onder hun straf uit, omdat politieagenten corrupt zijn.

Tips over sites die reizen met kinderseks aanbieden of tips over personen die zich schuldig maken aan het misbruiken van kinderen kunnen op deze site achtergelaten geworden.

Zeker 25 duizend Filipijnen dakloos door brand

Door een brand zijn zeker 25 duizend mensen in de Filipijnse hoofdstad Manilla dakloos geworden. De enorme vlammenzee woedde in de nacht van maandag op dinsdag in een sloppenwijk. Ongeveer 500 huizen zijn afgebrand. Zeven mensen liepen lichte verwondingen op. Voor zover bekend zijn er tot nu toe nog geen doden gevallen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak.

Brand kustdorp Filipijnen eist twaalf levens

Brand in combinatie met harde wind heeft een dorp in de Filipijnen in de as gelegd. Bij de brand kwamen 12 mensen om het leven en zeker 1800 mensen raakten hun huis kwijt. Onder de doden bevinden zich zeven kinderen.

De brand brak zaterdagavond uit in het dorp San Roque. Na vijf uur waren er zo’n honderd huizen volledig afgebrand. Op het moment dat de brand uitbrak waren veel bewoners van het dorp een religieus feest aan het vieren. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Filipijnse radiomaker doodgeschoten

De kritiek die de Filipijnse radiopresentator Jerry Ortega  in zijn show uit, is hem duur komen te staan. Een gewapende man heeft hem maandag in Puerto Princesa (provincie Palawan) doodgeschoten. Ortega was aan het winkelen toen hij door de dader van achteren in zijn hoofd werd geschoten.

Brandweerlieden hoorden het schot en zagen de man wegrennen. De hulpverleners aarzelden geen moment en waarschuwden via de luidsprekers van de wagen omstanders en agenten. Op die manier kon de schutter snel opgepakt worden.