Doden bij busexplosie Filipijnen

Op de Filipijnen is gister een bus geëxplodeerd. Het incident gebeurde in het financiële district van de hoodstad Manilla. Bij de explosie zijn waarschijnlijk veertien mensen om het leven gekomen. De ontploffing was zo hard dat er gaten in de bettonnen muur zijn ontstaan. De bus reed voorbij een bushalte in de buurt van het station.

Gezien de schade denkt de politie dat de explosie veroorzaakt door een bom. Zo is er mortiergranaat gevonden en onderdelen van mobiele telefoons. Na de explosie is de Filipijnen in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Zo werd de bewaking van mogelijke doelwitten zoals luchthavens, hotels, busterminals en openbare ruimtes verscherpt.

De Filipijnen hebben al decennia te maken met islamitische rebellen en communistische opstandelingen. Daarnaast heeft het land te maken van Abu Sayyaf, een kleine maar gewelddadige extremistische moslimgroep.

Lees ook:Filipijnen verscherpen veiligheidsmaatregelen
Lees ook:Gewonden bij bomaanslag katholieke kerstdienst Filipijnen
Lees ook:Drie grote explosies Birma
Lees ook:Nederlander vermoord op de Filipijnen
Lees ook:Pattaya meeste gezochte zoekterm op hotels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.