Filipijnse radiomaker doodgeschoten

De kritiek die de Filipijnse radiopresentator Jerry Ortega  in zijn show uit, is hem duur komen te staan. Een gewapende man heeft hem maandag in Puerto Princesa (provincie Palawan) doodgeschoten. Ortega was aan het winkelen toen hij door de dader van achteren in zijn hoofd werd geschoten.

Brandweerlieden hoorden het schot en zagen de man wegrennen. De hulpverleners aarzelden geen moment en waarschuwden via de luidsprekers van de wagen omstanders en agenten. Op die manier kon de schutter snel opgepakt worden.

Jerry Ortega leverde in zijn ochtendprogramma forse kritiek op corrupte regeringsmedewerkers. Ook was hij tegen mijnbouw in zijn provincie. Volgens de nationale vakbond van Filipijnse journalisten is Ortega de 142ste journalist die sinds de democratie in het land herstelt is in 1986 om het leven is gekomen. De Filipijnen wordt gezien als een van de gevaarlijkste landen voor journalisten.

Lees ook:Filipijnse VVV-campagne gestaakt na opeenstapeling blunders
Lees ook:Indonesische journalist overleefd aanslag provincie Papoea
Lees ook:Filipijn verdrinkt in Rotterdamse haven
Lees ook:Buskaping Filipijnen eist vier doden
Lees ook:Proces tegen massamoordenaar begonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.