Inwoners Filipijnse oostkust terug na tsunami-alarm

Meer dan 22 duizend inwoners van de Filipijnse oostkust zijn zaterdag teruggekeerd naar hun woningen. Ze waren gevlucht vanwege het tsunami-alarm dat was uitgegeven naar aanleiding van de aardbeving en de daarop volgende tsunami in Japan.

De regering had de bewoners aan de kustlijn van de Stille Oceaan opgedragen het gebied te verlaten en meer landinwaarts te trekken. Het tsunami-alarm werd vrijdag al opgeheven. Er waren lichte golven aan de kustlijn gesignaleerd. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook is er geen schade veroorzaakt.

Lees ook:Indonesië ongedeerd na tsunami Japan
Lees ook:Hulpverlening Indonesie komt traag op gang
Lees ook:Dodental tsunami Sumatra blijft oplopen
Lees ook:Indonesië opgeschrikt door aardbeving
Lees ook:Ook Myanmar geteisterd door slecht weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.