Friends in Phnom Penh, Cambodja

Lokale specialiteit...

Na jaren van oorlog en onrust, wordt Cambodja de laatste jaren een steeds populairdere toeristenbestemming. Helaas profiteert lang niet iedereen in het land mee van het toenemende toerisme.Voor een grotere groep kwetsbare kinderen en jongeren verslechtert de situatie alleen maar.

Een groot probleem is bijvoorbeeld dat veel arme kinderen van het platteland naar de hoofdstad Phnom Penh komen om te proberen daar geld te verdienen voor hun familie. Vaak raken ze echter verstrikt in een wereld vol geweld en drugsgebruik.

Gelukkig is de stichting Friends International er voor deze straatkinderen.

Friends initieerde in Cambodja verschillende projecten, waaronder een aantal erg leuke restaurants in Phnom Penh waar kansarme jongeren opgeleid worden om in de horeca te werken. De restaurants zijn onderdeel van het grote Mith Samlan-project dat momenteel maar liefst 19.000 kinderen per jaar helpt om weer een band op te bouwen met hun familie en te reïntegreren in de samenleving door scholing en werkervaring.

Het bekendst is het restaurant Friends in het centrum van Phnom Penh vlakbij het National Museum. Het staat in veel reisgidsen en zit daarom altijd vol met veel toeristen. Dat gaat gelukkig niet ten koste van de sfeer en de kwaliteit, want het blijft één van de fijnste plekken van de stad om even bij te komen van alle hectiek en indrukken. Er zijn heerlijke verse vruchtensappen en cocktails en gerechten uit zowel de Cambodjaanse als de Mediterrane keuken.

Spannendere gerechten vind je bij het tweede Friends-restaurant, Romdeng Restaurant genaamd. Je kunt er bijvoorbeeld gefrituurde spinnen proeven… Voor de minder grote helden staan er gelukkig ook genoeg andere gerechten op de kaart. Je vindt Romdeng Restaurant in Street 174 in een prachtig koloniaal gebouw.

Meer over Friends en de beide restaurants lees je hier: http://www.friends-international.org

 

Lees ook:Cambodja herdenkt doden Waterfestival
Lees ook:Pollen @ Gardens by the Bay, Singapore
Lees ook:Cambodjaans hof veroordeelt Britse pedofiel
Lees ook:Premier Hun Sen biedt excuses voor drama Waterfestival aan
Lees ook:Dodental Waterfestival Cambodja loopt op tot 460

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.