Amnesty International: Dag van de Mensenrechten in teken van Myanmar

De actie voor de Dag van de Mensenrechten staat dit jaar in het teken van Myanmar (Afbeelding: Amnesty International)Dit jaar staat Amnesty International op de Dag van de Mensenrechten (10 december) in het teken van Myanmar. Het voormalige Birma staat al tientallen jaren bekend om de ernstige schendingen van de mensenrechten. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van Su Su Nway. In 2007 protesteerde zij samen met tienduizenden burgers en monniken tegen de hoge kosten voor levensonderhoud. Ze hing een spandoek op.  

Niet lang daarna werd ze opgepakt wegens landverraad en het ‘verstoren van de openbare rust.’ Haar protest heeft ze duur moeten bekopen. Ze kreeg 8,5 jaar gevangenisstraf. Amnesty International voert actie om haar en nog ruim 2200 andere politieke gevangenen vrij te krijgen. Politiek gevangenen leven onder zeer erbarmelijke omstandigheden in deze gevangenissen. Ook lopen dit soort gevangenen kans om mishandeld en gemarteld te worden.

Amnesty voert actie om Su Su Nway vrij te krijgen en jij kan helpen door de petitie te tekenen. De petitie kan nog tot 15 januari 2011 ondertekent worden. Op 10 december voert Amnesty International door het hele land actie.

Lees ook:BN’ers vragen met commercial aandacht voor Myanmar
Lees ook:Obama: laat alle politieke gevangenen in Myanmar vrij
Lees ook:Myanmar laat duizenden politieke gevangenen vrij
Lees ook:Amnesty International eist afschaffen lijfstraffen Maleisie
Lees ook:Stemdag Myanmar van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.