Rode Kruis opent rekeningnummer 6868 voor Indonesie

Rode Kruis opent rekeningnummer voor slachtoffers natuurrampen Indonesie (Foto: Wiki-Commons)

Rode Kruis opent rekeningnummer voor slachtoffers natuurrampen Indonesie (Foto: Wiki-Commons)

Wat goed om te horen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft een rekeningnummer voor de slachtoffers van de twee Indonesische natuurrampen geopend. Mensen die geld willen doneren kunnen dat doen op rekeningnummer: 6868. De hulporganisatie doet dit omdat de vluchtelingenkampen vanwege de vulkaanuitbarsting op Java overvol zitten. 

Het Rode Kruis heeft 42 duizend vluchtelingen geteld in 57 kampen. Dat is veel te veel, waardoor gevaar voor ziektes dreigt. In een kamp zitten 19 duizend vluchtelingen, terwijl het maar 12 duizend vluchtelingen aankan.

Maandag werd het Zuidoost-Aziatische land vrijwel gelijktijdig getroffen door twee natuurrampen.  Op Java barstte de Merapi-vulkaan uit en op West-Sumatra veroorzaakte een aardbeving een tsunami. Door de uitbarsting zijn al 30 mensen om het leven gekomen. Twintig mensen worden vermist en 91 mensen zijn gewond. Alle bewoners die in het gebied wonen zijn geëvacueerd. Meer dan 8 duizend mensen zijn hun huis kwijtgeraakt. Even leek het erop dat de vulkaan weer rustig was, maar vandaag is de Merapi opnieuw uitgebarsten.

Naast de vulkaanuitbarsting is Indonesië ook nog eens getroffen door een tsunami. Op West-Sumatra veroorzaakte een aardbeving een tsunami. Tientallen dorpen zijn door de 3 meter hoge golven met de grond gelijk gemaakt. De tsunami heeft al 311 levens geeïst, 77 mensen zijn gewond geraakt en nog 411 mensen worden vermist. Het Rode Kruis heeft duizend familietenten uitgedeeld. Volgens de hulporganisatie heeft de bevolking dringend drinkwater, voedsel, dekens en brandstof nodig.

Lees ook:Dodental tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesie loopt op
Lees ook:Zware aardbeving op Sumatra
Lees ook:Hulpverlening Indonesie komt traag op gang
Lees ook:Merapi-vulkaan uitgebarsten
Lees ook:Tienduizenden Myanmarezen naar Thailand gevlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.