Hulpverlening Indonesie komt traag op gang

Hulpverleners hebben moeten om de Mentawai-eilanden te bereiken (Foto: AFP/NOS)

Hulpverleners hebben moeten om de Mentawai-eilanden te bereiken (Foto: AFP/NOS)

De hulpverlening bij de Indonesische Mentawai-eilanden komt drie dagen na de tsunami traag op gang. Zo schijnen de veerboten met hulpverleners er tien uur over te doen om vanuit Sumatra naar de eilanden te bereiken. Doordat de hulp zo langzaam op gang komt is er zelfs een brandstoftekort op de Mentawai-eilanden. Medicijnen en hulpgoederen kunnen niet snel worden uitgedeeld.

Afgelopen maandag werden de Mentawai-eilanden getroffen door de tsunami die inmiddels al 311 levens heeft geeïst. Honderden mensen worden nog vermist. Door de 3 meter hoge vloedgolven zijn zeker dertien dorpen compleet weggevaagd. Elf andere dorpen hebben de hulpverleners nog niet weten te bereiken.

De tsunami werd veroorzaakt door een aardbeving. Direct na de beving ging er een tsunami-alarm uit, maar die schijnt niet gewerkt te hebben. Volgens de overheid had dit niets uitgemaakt, want tussen de beving en de tsunami zat maar een kwartier. In 2004 werd Indonesië getroffen door een allesverwoestende tsunami die ook delen van Thailand en Sri Lanka troffen.

Lees ook:Dodental tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesie loopt op
Lees ook:Dodental tsunami Sumatra blijft oplopen
Lees ook:Zware aardbeving op Sumatra
Lees ook:Christelijke hulporganisaties in actie voor Azie
Lees ook:Vermisten na tsunami levend terecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.