Christelijke hulporganisaties in actie voor Azie

De christelijke hulporganisaties Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA Vluchtenlingenzorg komen in actie voor de slachtoffers van de natuurrampen in Azië en Afrika. De organisaties gaan zoveel mogelijk samenwerken. De hulp vindt in Nederland en in de getroffen gebieden plaats.  

In Azië kwamen bij natuurrampen honderden mensen om het leven en honderdduizenden raakten alles kwijt. Myanmar (voormalig Birma) werd halverwege juni getroffen door zware regenval en overstromingen. Ruim negentien duizend mensen raakten hun huis kwijt. In oktober werd het land ook nog eens getroffen door een cycloon die ruim 75 levens eistte. Door cycloon Giri zijn ruim 200 duizend mensen dakloos geworden. De hulporganisaties willen noodhulpgoederen en drinkwatervoorzieningen aan het land leveren. Ook willen ze helpen met het herstellen van landbouwgrond.

Indonesië werd op 25 oktober getroffen door een tsunami. Door de metershoge golven werden tientallen dorpen bij de Mentawai-eilanden bij Sumatra weggevaagd. De dag erna barstte de Merapi-vulkaan op Java. De hulporganisaties zijn van plan om samen met kerken voedsel, water, dekens, toiletartikelen, tenten, slaapmatjes en medicijnen te leveren.

Thailand werd getroffen door de grootste overstromingen in de afgelopen tien jaar. Driekwart van het land staat onder water. Bij de overstromingen kwamen ruim 90 mensen om het leven. Voor Thailand leveren de hulporganisaties voedselpakketten en gaan zij helpen met de wederopbouw. Door de overstromingen staan huizen en land onder water en is vee verdronken.

Ook Afrika is getroffen door overstromingen en zware regenval. Ook hier gaan de vier christelijke hulporganisaties in actie komen. Dit doen zij onder andere door voedselpakketten uit te delen en door te helpen bij het bouwen van tijdelijke slaapplaatsen.

Lees ook:Dodental overstromingen Vietnam en Thailand loopt verder op
Lees ook:Meer overstromingen Thailand en Maleisie
Lees ook:Driekwart Thailand staat blank: 9 doden
Lees ook:Situatie Thailand niet verslechtert
Lees ook:Dodental overstromingen Thailand loopt op tot 200

2 reacties op “Christelijke hulporganisaties in actie voor Azie

  1. Peter van der Sluijs

    Er moet een noodponcho op de markt komen mensen die ineens dakloos zijn.
    Deze is echt heel simpel te maken.
    Deze biedt bescherming tegen de regen.

      /  
  2. Manon Huisman

    Het zal vast helpen, maar mensen die dakloos zijn hebben denk ik meer aan een noodopvangplan dan aan een noodponcho.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.