Thais echtpaar verbreekt wereldrecord zoenen

Het Thaise echtpaar Ekkachai en Laksana Tiranarat hebben het nieuwe wereldrecord zoenen op hun naam gezet. De twee wisten hun lippen maar liefst 46 uur, 24 minuten en 9 seconden op elkaar te houden. Het oude record stond op naam van twee Duitsers die 32 uur, 7 minuten en 14 seconden wisten te kussen.

De kusmarathon werd gehouden vanwege Valentijnsdag. Veertien stellen begonnen zondagochtend in de badplaats Pattaya  om zes uur aan de wedstrijd. Zoenen in het openbaar wordt in Thailand als ‘not-done’ ervaren. Alle stellen moesten dan ook bewijzen dat ze getrouwd zijn.

De marathon werd gehouden onder een aantal strikte voorwaarden. Zo mochten de koppels onder geen beding hun lippen van elkaar afhalen. Ook niet als ze wilden drinken of moesten toileteren.  Slapen of zitten mocht ook niet.

Na amper een half uur (34 minuten) viel het eerste koppel al af, omdat de vrouw flauw viel. Andere stellen stopten na een paar uur vanwege nekklachten. Uiteindelijk braken zeven stellen het oude wereldrecord. Hierna werd net zo lang doorgegaan tot er één koppel overbleef.

De winnaars krijgen naast een vermelding in het Guiness Book Of Records ook een diamanten ring ter waarde van 1200 euro en een geldprijs van ongeveer 24oo euro.

In buurland Maleisië verliep Valentijnsdag minder romantisch. Daar werden tientallen ongetrouwde moslimstellen in hotels door de zedenpolitie aangehouden. Hoewel seks voor het huwelijk hier verboden is, reizen veel stellen op Valentijnsdag toch naar de hoofdstad Kuala Lumpur om samen de nacht door te brengen.

Het vieren van Valentijnsdag wordt in Maleisië gezien als een zonde waar men straf voor kan krijgen. Welke straf de aangehouden stellen krijgen, is nog niet duidelijk.

Lees ook:Gevangenisstraf in mensenhandelzaak
Lees ook:Amnesty International eist afschaffen lijfstraffen Maleisie
Lees ook:Huis na vakantie Indonesië illegaal verhuurt
Lees ook:Welpje in bagage ontdekt
Lees ook:Mega-wolkenkrabber Maleisie stuit op kritiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.