Mega-wolkenkrabber Maleisie stuit op kritiek

De oppositie in Maleisië is het niet eens met de bouw van een 100 verdieping tellende wolkenkrabber. De oppositie vindt dat de regering ten tijde van bezuinigingen de 1,115 miljard euro die is uitgetrokken voor de wolkenkrabber, beter kan besteden.

Volgens premier Najib Razak geeft de wolkenkrabber hoofdstad Kuala Lumpur een enorme stimulans. Hij wil dat het gebouw het symbool wordt van een modern en ontwikkeld Maleisië. Tegenstanders zeggen dat vooral vriendjes van de regering er door de bouw op vooruit zullen gaan. Ook wijzen ze op het feit dat er al een veel kantoren leeg staan. De tegenstanders zijn via Facebook een actie gestart. Tienduizenden mensen hebben zich aangesloten.

De regering van Maleisië ligt de laatste tijd vaker onder vuur vanwege haar uitgavepatroon. De koning wil een paleis laten bouwen van ruim 180 miljoen euro. De reiskosten van de premier en vicepremier waren dit jaar 60 procent hoger dan vorig jaar. De oppositie vindt het uitgavepatroon van de regering roekeloos, zeker in een tijd waarin bezuinigd moet worden is het onverstandig om zoveel geld uit te geven.

Lees ook:Paleis koning Maleisie stuit op kritiek
Lees ook:Cambodja wil hoogste gebouw van Azië bouwen
Lees ook:‘Roodhemden’ in Thailand demonstreren
Lees ook:Belgische barbeceukoning kookt voor koning Bhuminol
Lees ook:Na 23 jaar parlement Myanmar voor het eerst geopend

Eén reactie op “Mega-wolkenkrabber Maleisie stuit op kritiek

  1. Smithc1

    This will be a fantastic site, will you be interested in doing an interview regarding just how you designed it? If so email me! dcddedfdcdegdbgf

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.