Belgische barbeceukoning kookt voor koning Bhuminol

De Belgische barbecuekoning Peter de Clerq kookt aanstaande zondag voor niemand minder dan de koning van Thailand. De Belg is een week te gast geweest in het Millenium Hilton Hotel in Bangkok om zijn kookkunsten te tonen. Begin dit jaar reisde de Maldegemse naar Thailand.

In het hotel raakte hij aan de praat met de Italiaanse chef van het hotel, Lorenzo Rosso. Die was meteen geinteresseerd toen hij hoorde dat Peter in 2003 wereldkampioen barbecue is geworden.

De Clerq stuurde zijn kookboek naar Rosso. Dat was voor de Italiaan reden genoeg om de barbecuekoning uit te nodigen als gastkok in het Millenium Hilton Hotel. Zo gezegd, zo gedaan. Begin november kon Peter zijn grillkunsten komen tonen. De Clerq laat zijn gasten kennismaken met enkele Belgische specialiteiten zoals speculaas, geitenkaas met Belgische witloof en gegrilde dunne lende met Belgisch bier en aardappelen.

En gaat Peter voor een hele speciale gast koken: de Thaise koning Bhuminol. Hij dineert weleens in het hotel en was op de hoogte dat de barbeceukoning deze week in het hotel zou koken. Gisteren kwam iemand van het koninklijk paleis in het hotel vragen of De Clerq zondag een 5-gangen diner voor Bhuminol, zijn vrouw en zijn dochter wil bereiden.

Helaas zal de koning het diner niet in het hotel nuttigen, maar thuis, in zijn paleis. Bhuminol heeft aangegeven dat hij graag Belgische specialiteiten wil proeven.

Lees ook:Koning Bhuminol ligt al één jaar in het ziekenhuis
Lees ook:Vierde Hilton Hotel geopend in Thailand
Lees ook:Paleis koning Maleisie stuit op kritiek
Lees ook:Belgische senator moet opstappen na drugsaffaire Thailand
Lees ook:Close-up: Koning Bhuminol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.