Belgische senator moet opstappen na drugsaffaire Thailand

De Belgische politica Kim Geybels neemt ontslag als senator nadat ze betrokken was geraakt bij een drugszaak in Thailand. De 28-jarige trekt zich op aandringen van de partijtop zowel terug uit de fractie van haar partij, de Vlaams nationalistische N-VA, als uit de Senaat.Hoe ze precies betrokken is geraakt bij de drugdeal is nog onbekend. Vorige week was Geybels met haar man en mede N-VA-lid Bas Luyten op vakantie in Thailand, waar haar man op zoek zou zijn gegaan naar drugs. De deal zou in het Hilton Hotel plaats hebben gevonden. Kort daarna namen de dealers volgens Geybels eigen verklaring weer contact op. Een taxichauffeur met wie de twee bevriend waren geraakt en corrupte Thaise politieagenten, zouden de drugs op hun kamer hebben gelegd en eisten een grote som geld. 

Hierop zou de voormalige spoedarts hulp hebben gevraagd aan de Belgische ambassade in Bangkok, die het stel meteen op het eerste vliegtuig naar Parijs zette. Volgens de Belgische ambassadeur komt dit soort chantage vaak voor in Thailand. Dat kan ik beamen. Tijdens mijn backpackreis heb ik vaker dit soort verhalen gehoord, maar die waren toch anders van aard. Als ze inderdaad drugs hebben gekocht en de deal in een hotel hebben gesloten, dan waren ze daarna een makkelijke prooi voor afpersers. Hoe erg het ook is dat Geybels haar politieke carrière nu al moet stoppen, ze heeft geluk gehad dat ze niet gearresteerd is.  De rest van je leven in de Bankwang-gevangenis slijten is écht geen pretje.

Geybels was heel populair in Vlaanderen. Bij de Belgische verkiezingen in juni kreeg ze meer dan 40.000 voorkeurstemmen. Ze legde pas tien weken geleden haar eed voor de Senaat af. Geybels heeft laten weten weer als spoedarts aan de slag te willen gaan. Piet de Bruyn, die nu woordvoerder van de Vlaamse minister van Begroting is, wordt haar opvolger.

Lees ook:Opgestapte Belgische politica vecht ontslag aan
Lees ook:Bas Luyten schrijft boek over N-VA en drugsaffaire Thailand
Lees ook:Belgische barbeceukoning kookt voor koning Bhuminol
Lees ook:Geybels eist zetel in senaat op
Lees ook:RTL 5-serie: Big Trouble In Tourist Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.