Megafraudeur Clemens K. waarschijnlijk in Thailand

Megafraudeur Clemens K. zit waarschijnlijk in Thailand. Dat meldt het Parool. De Amsterdammer drukte vorig jaar maar liefst 16 miljoen euro weg bij het Amsterdamse Cultuurfonds BKVB.  Nog altijd is 4 miljoen euro niet terecht. In maart 2009 is hij zijn Thaise vrouw en hun zoontje nagereisd. Zijn Thaise vriendin, een omgebouwde prostituee, is twee weken voor zijn reis naar Thailand geremigreerd zijn.

De vrouwen hebben de inboedel naar het noordoosten van Thailand, Udon Thani, verscheept. Clemens K. heeft zijn spullen en die van zijn twee zoons naar hetzelfde adres laten sturen. Hij zou zijn woning op de dag dat de fraude aan het licht kwam leeg hebben laten halen en per luchtvracht naar Thailand hebben overgebracht.

De politie denkt dat K. nog steeds contact heeft met zijn familie, maar hard kunnen ze die verdenking niet maken. Sinds de fraude aan het licht kwam op 3 maart 2009, is niets meer van hem vernomen.  De Thaise autoriteiten kunnen niet bevestigen of K. met zijn twee zoons in het land verblijft. Thailand heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland.

Je vraagt je af hoe iemand tot zo’n daad komt. Het schijnt dat K. gevallen is voor de twee Thaise vrouwen, maar dat hij bij het verduisteren van de miljoenen in handen is gevallen van beroepsoplichters en witwassers. Op een Limburgs juridisch kantoor is op rekeningen twee miljoen euro teruggevonden.  

Aanstaande woensdag dient de rechtszaak tegen hem. De voortvluchtige Clemens K. zal daar uiteraard niet bij aanwezig zijn.

Lees ook:Megafraudeur Clemens K. krijgt vijf jaar cel
Lees ook:Maleisiër aangeklaagd voor uitbuiting
Lees ook:Gevangenisstraf in mensenhandelzaak
Lees ook:44-jarige Belg in Thailand gearresteerd voor pedofilie
Lees ook:Thailand vernietigt voor ruim 50 miljoen euro aan nepmerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.