Megafraudeur Clemens K. krijgt vijf jaar cel

De voortvluchtige megafraudeur Clemens K. heeft vijf jaar celstraf gekregen. Ook moet hij de Nederlandse staat in ieder geval 370 duizend euro terugebetalen. K. zit waarschijnlijk met zijn drie kinderen en twee vriendinnen in Thailand. De Nederlander is veroordeeld voor het verduisteren van bijna 16 miljoen euro bij het kunstsubsidiefonds BKVB. Clemens K. was werkzaam bij het bedrijf als hoofd financiën.

De officier van Justitie heeft K. een hogere straf gekregen dan geëist, omdat de fraude voor Nederlandse begrippen van ongekende omvang was. Ook had K. een vertrouwensfunctie die ernstig beschaamd is.

De rechtbank vindt dat bewezen is dat K. tussen september 2007 en maart 2009 bijna 16 miljoen euro naar zijn eigen rekening en naar rekeningen van handlangers overgemaakt heeft. Per keer maakte hij 50 duizend euro over naar rekeningen in Limburg, Oostenrijk, Thailand en Estland.

De zaak kwam aan het licht nadat hij in een paar dagen maar liefst 203 keer 50 duizend euro overboekte via een Oostenrijkse bank. Die vertrouwde de zaak niet en sloeg alarm.

Mocht Clemens K. ooit opgepakt worden dan moet hij van de rechter de staat 370 duizend euroterugbetalen. Dat heeft de rechter vast laten leggen in het vonnis.

Lees ook:Megafraudeur Clemens K. waarschijnlijk in Thailand
Lees ook:Miljardair Singapore brengt bod op Liverpool uit
Lees ook:Journalist die doodstraf Singapore bekritiseerde zes weken de cel in
Lees ook:Indonesische rechter wil doodstraf voor corrupte ambtenaren
Lees ook:Zegveld: ‘Nederlandse massamoord Indonesië verjaard niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.