Ophef over Indonesië-reis Giovanni van Bronckhorst

Ophef over Indonesië-reis van oud-vedette Giovanni van Bronckhorst (Foto: Knurftendans)

Ophef over een geplande reis van voormalig Oranje-vedette Giovanni van Bronckhorst. De aanvoerder wil met een team jonge Molukse voetballers uit Nederland naar Indonesië afreizen.

De RMS (de Molukse Regering in Ballingschap) heeft Van Bronckhorst gevraagd om niet te gaan.  De reis is georganiseerd door de Indonesische regering en de RMS vreest dan ook dat de oud-aanvoerder gebruikt wordt voor propagandadoeleinden.

Daarnaast zit de naam van het project ‘Indonesia Tanah Air Beta’ de RMS dwars. Dat zoiets betekent als ’Indonesië mijn land.’ Volgens de RMS moet dit zijn ‘Molukken mijn land.’ Ook moet het team ‘Jong Molukken’ heten en niet zoals nu het geval is ‘Jong Indonesië.’

De RMS dringt er bij Van Bronckhorst op aan dat hij de mensenrechten op de Molukken ter sprake moet brengen, mocht hij president Yudhoyono ontmoeten. De oud-aanvaller van Oranje die van Molukse afkomst is, heeft via zijn zaakwaarnemer laten weten niet op de zaak in te willen gaan. Wel gaat hij nu op eigen initiatief naar Indonesië en niet meer op uitnodiging van de regering.

De RMS streeft al sinds 1950 naar een onafhankelijke Republiek der Zuid-Molukken.

Lees ook:RMS is de reden dat Indonesie niet naar Nederland komt
Lees ook:Yudhoyono zegt staatsbezoek af
Lees ook:RMS verliest opnieuw kort geding: Wirajuda niet opgepakt
Lees ook:RMS vraagt Rutte om Indonesische minister aan te houden
Lees ook:Indonesische president bezoekt Wageningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.