Laserpennen leggen voetbalwedstrijd Indonesie-Maleisie lam

Geen fufuzela’s, maar laserpennen hebben ervoor gezorgd dat het voetbalduel tussen Maleisië en Indonesië afgelopen zondag tijdelijk werd stilgelegd. Tien minuten na rust liepen de spelers van Indonesië boos het veld af, omdat ze continue in hun gezicht werden geschenen. De actie deed de Indonesiërs geen goed. Zes minuten na de onderbreking scoorde Maleisië maar liefst drie goals. Hierdoor begint Indonesië aanstaande woensdag met een 3-0 achterstand. De Maleisiërs zijn bang dat ze dan getrakteerd worden op nog meer laserpennen.

De laserpennen zijn volgens Zuidoostazië-correspondent Michel Maas inmiddels een nationale zaak met staatsbemoeienis geworden. De teleurstelling over het verlies is zo groot dat de Indonesische president Yudhoyono, die zelf ook een groot voetbalfan is, de minister van Sportzaken opgedracht gegeven een officiële klacht in te dienen, aldus Maas op de site van de Volkskrant.

De laserpennenactie waren een dag later niet alleen onderwerp van gespreik in beide landen. Wereldwijd ging op Twitter vier van de tien onderwerpen over de laserpennen.

Lees ook:RMS vraagt Rutte om Indonesische minister aan te houden
Lees ook:Wattilete wil dat Yudhoyono gearresteerd wordt
Lees ook:RMS verliest opnieuw kort geding: Wirajuda niet opgepakt
Lees ook:RMS is de reden dat Indonesie niet naar Nederland komt
Lees ook:Wilders reageert fel op Yudhoyono

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.