Beroep Suu Kyi door Hoge Raad verworpen

Hoger beroep van Suu Kyi afgewezen (Bron: Wiki-Commons)

Hoger beroep van Suu Kyi afgewezen (Bron: Wiki-Commons)

De hoogste rechter in Myanmar (voormalig Birma) heeft het appèl van Aung San Suu Kyi verworpen. De oppositieleidster had voor de laatste keer beroep aangetekend tegen haar huisarrest. De uitspraak heeft waarschijnlijk geen invloed op haar vrijlating. Aanstaande zaterdag loopt het huisarrest van Suu Kyi af, maar of ze dan vrijkomt is nog onzeker.

De militaire junta kan misschien als voorwaarde eisen dat de Nobelprijswinnares zich van politieke activiteiten onthoudt. Volgens haar advocaat zal Suu Kyi zo’n voorwaarde niet accepteren. In 1990 won de oppositieleidster van de Nationale Liga voor Democratie (NLD) de verkiezingen van Myanmar. Sinds die tijd heeft ze onder huisarrest gestaan of in de gevangenis gezeten. 

Afgelopen zondag waren de eerste verkiezingen in twintig jaar tijd. Na de verkiezingen waren er gevechten uitgebroken tussen het leger en de rebellengroep de Karen bij de Thaise grens. De situatie lijkt inmiddels weer rustig te zijn, maar of dat de kans vergroot dat Suu Kyi zaterdag vrijgelaten wordt, dat is nog even de vraag.

Lees ook:Tienduizenden Myanmarezen naar Thailand gevlucht
Lees ook:VN-leider Ban Ki-Moon roept Myanmar op Suu Kyi voor verkiezingen vrij te laten
Lees ook:Aung San Suu Kyi roept aanhangers op hoop te houden
Lees ook:Opnieuw gevechten leger Myanmar en Karen
Lees ook:Reacties verkiezingen Myanmar niet positief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.