Indonesische rechter verbiedt Buddha Bars

Alle vestigingen van de Buddha Bar in Indonesie moeten van de rechter dicht vanwege godslastering (Foto: www.nightliferatings.com)

Alle vestigingen van de Buddha Bar in Indonesie moeten van de rechter dicht vanwege godslastering (Foto: www.nightliferatings.com)

De Indonesische rechter heeft bepaald dat alle vestigingen van de Buddha Bar van dit Zuidoost-Aziatische land dicht moeten. Het Anti-Buddha Bar Forum had de zaak aangespannen bij de rechtbank. Het forum vindt dat het voeren van de naam ‘Buddha Bar’ godslastering is en ook het gebruik van Buddhistische beelden wordt niet gewaardeerd.

Niet alleen besloot de rechter dat alle vestigingen dicht moeten, hij deelde ook boetes uit. De gouveneur van het district Jakarta en het toeristisch bureau kregen een boete opgelegd van maar liefst één miljard roepie. Omgerekend is dat ongeveer 100.000 euro. De rechter vond dat zij te weinig oog hadden voor wat de bars op religieus en cultureel gebied los kunnen maken bij de bevolking.

Buddha Bar is een internationale keten van loungecafés, waar men kan eten en drinken. In Nederland heeft Buddha Bar onlangs een vestiging geopend op het Leidseplein. Meer informatie vind je op: www.buddha-bar.com

Lees ook:Nieuw in Singapore: iPad-verhuur voor toeristen
Lees ook:Huis na vakantie Indonesië illegaal verhuurt
Lees ook:Update Thailand: overstromingen eisen 57 levens
Lees ook:Aantal doden door Merapi-uitbarstingen opgelopen tot 304
Lees ook:Megafraudeur Clemens K. krijgt vijf jaar cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.