Vietnam-politie vindt honderden kilo's tijgerbotten

De politie in Vietnam heeft honderden kilo’s aan botten in beslag genomen bij een inval van stropers.  Vermoedelijk zijn de botten van bedreigde tijgers die gebruikt worden voor het maken van traditionele medicijnen.

Vijf mensen zijn aangehouden die botten in hun auto’s hadden. Agenten doorzochten later nog een woning waar nog meer botten werden gevonden. In totaal vond de politie acht complete tijgerskeletten, 134 tijgerknieschijven en zes tijgerschedels. Ook vond de politie nog 370 kilo panterbotten, wilde katten- en apenbotten. 

Ondanks dat het verboden is om op dieren te jagen en ze te stropen, maken Vietnamese stropers van dierenbotten dure traditionele medicijnen. Ze denken dat de tijgerbotten allerlei hele eigenschappen hebben.  Dat het niet goed met de tijger in Vietnam gaat, maakt ze niet uit. Sinds het einde van de Vietnamese oorlog (1975) loopt het aantal tijgers wat in Vietnam leeft sterk terug. Dit komt gedeeltelijk omdat hun leefgebied kleiner is, maar ook door stroperij.

Alleen langs de grens met Laos leven nog enkele honderden tijgers. Voor het einde van de oorlog waren dat er nog een paar duizend.

Lees ook:Frans-Vietnamese blogger gearresteerd
Lees ook:Aantal doden Waterfestival Phnom Penh loopt op
Lees ook:Bob Dylan’s Vietnam-protestlied uit 1964 geveild voor 3 ton
Lees ook:Welpje in bagage ontdekt
Lees ook:Vietnam laat duizenden gevangenen vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.