Thaise scholen in gevaar door islamitische opstandelingen

Een opmerkelijk rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Deze instantie heeft een rapport vrijgegeven waaruit blijkt dat Thaise scholen doelwit zijn voor islamitische opstandelingen. De scholen worden in brand gestoken en leerkrachten worden vermoord. Dit komt voor een groot deel omdat het leger scholen in het zuiden van Thailand gebruikt als legerbasis.

Human Rights Watch heeft de regering opgeroepen het leger te verbieden de scholen te bezetten. De mensenrechtenorganisatie vindt dat de bezetting het onderwijs verstoort en een gevaar is voor docenten. Sommige leraren dragen zelfs wapens om zich te beschermen. In totaal zijn er 327 scholen in brand gestoken en zijn 135 leraren om het leven gekomen.

Sinds 2004 is het geweld van islamitische opstandelingen weer opgelaaid. De opstandelingen willen een onafhankelijke islamitische staat. In de zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat zijn al ruim 4000 mensen hierdoor om het leven gekomen. In deze provincies is meer dan de helft van de bevolking moslim. In de rest van Thailand zijn de mensen bijna allemaal boeddhistisch.

Lees ook:Humand Rights Watch: regering maakt misbruik van de noodtoestand
Lees ook:Schokkende beelden van aanslag islamitische sekte Indonesië
Lees ook:Minder doden door landmijnen in Cambodja
Lees ook:Geweld Zuid-Thailand laait op
Lees ook:Duizenden Filipijnen dakloos na brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.