Moslims in Indonesie zijn intoleranter geworden

De afgelopen tien jaar is de meerderheid van de moslims in Indonesie minder tolerant geworden. Dat stellen onderzoekers van het Studiecentrum Islam en Samenleving in Jakarta. Wat erger is, is dat de regering daar geen aandacht aan besteedt. Het studiecentrum meldt ook dat sommige ministers intolerantie zelfs aanmoedigen. Ook beschermt de politie minderheden vaak niet. Denk aan christenen die niet openlijk voor hun geloof uit kunnen komen.

Het Studiecentrum Islam en Samenleving heeft 1200 volwassen Indonesische moslim- en vrouwen ondervraagd. Meer dan de helft van deze respondenten zei tegen de bouw van kerken en andere niet-islamitische gebedshuizen te zijn. Dit percentage is nog nooit zo hoog geweest als 2001. Misschien is er een verband te leggen met de aanslagen van 9-11? Sinds die tijd is de vijandigheid tegen moslims wereldwijd toegenomen.

Lees ook:Twee Indonesische kerken in brand gestoken door moslims
Lees ook:Speciale vrouwenwagons in Indonesië
Lees ook:Religieus geweld aan vooravond proces Bashir
Lees ook:‘Club van Gehoorzame Vrouwen’ moet Maleisische huwelijken redden
Lees ook:Weerstand tegen kerstversiering winkelcentra Indonesië

2 reacties op “Moslims in Indonesie zijn intoleranter geworden

  1. django

    Moslims, Christenen of welke andere religie dan ook zijn allemaal 1-potnat. Allemaal plagiaatplegers en geschiedvervalsers. De Christenen (oude en nieuwe testament) hebben gestolen van de joden(thora) en de moslims(koran) hebben op hun beurt gestolen van de christenen. Zie abraham uit het OT werd ibrahim in de koran, zo ook jesu voor jezus, moesa voor mozes. Dus wie willen de gelovigen eigenlijk voor de gek houden? Dus allemaal moslimgeboefte en christelijk gespuis, hopelijk dat ze elkaar gauw afslachten en graag wil ik de atoombom gooien wanneer zij in mekka of elders massaal aan het jodelen zijn ter ere van hun kwaadaardige christelijke god en hun intolerante en wreedaardige allah. Idem dito met de christenen, in één woord weg met al dit godsgespuis want deze horen hier op aarde niet thuis. Derhalve pleit ik er ernstig voor om al het onderhavige gespuis zodra mogelijk te dirigeren naar hun walhallah en hun hemel, zodat de moslims naar hun hoeren daarzo kunnen gaan en suikerfeesten vieren en de christenen aan tafel kunnen gaan liggen bij hun boosaardige en onbarmhartige god. Het enige recht wat gelovigen mondiaal gezien nu nog heeft is het recht van “zwijgen”. Meer niet!!!

    En wat het huidige Indonesische volk aldaar betreft? Let op; Het zijn nu niet de overzeese grootmachten die de Indische Archipel naar eigen idee beheersen, bestieren en te gronde richten, maar de destructie van Indonesia geschiedt thans geheel door Indonesiërs zelf. Afgezien van de arme achtergestelde Indische bevolking daarzo, die inmiddels hernieuwd monddood is gemaakt en aldus geen recht heeft van spreken, is alles daar op de Indische Archipel voor 90 % verscheurd, kapot gemaakt en verpest als gevolg van de hebberigheid van inheemse machtswellustelingen, en voor 10 % door het Euro- koloniaal imperialisme.
    Bijna niets is er meer Indisch. Aldus is het predikaat Indischen geenszins op Indonesiërs noch op Indo’s van toepassing. Immers, hun voorouders hadden vroeger meegewerkt aan onderdrukking en vernietiging van de Indische orde van destijds en helaas hebben de nageslachten van deze zich in de voetsporen van hun hebzuchtige voorouders genesteld. De totale vernietiging van de Indische Archipel is daardoor reeds lang ingeluid…….Kuwalat. Indonesia zal zinken en voorgoed in zee verdwijnen, De Natuur is de schepper des levens. Niet god heeft de mens geschapen naar zijn evenbeeld, maar de Natuur heeft de mens geschapen en de mens heeft god geschapen naar zijn evenbeeld. Ook hemel hel reincarnatie, demomen, satan en engelen, zijn ontstaan in de fantasie van de godsdienstige mens. De aarde en de Natuur behoren de mens niet toe, maar wij levende wezens behoren toe aan de Natuur. Ere wie ere toekomt.

      /  
  2. Manon Huisman

    Jeetje, wat een lap tekst Django.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.