Proces tegen massamoordenaar begonnen

In Manilla is woensdagochtend het proces tegen Andal Amputan Junior begonnen. Hij is hoofdverdachte van de massamoord op 57 politieke tegenstanders en journalisten. Amputan behoort tot een machtige politieke clan in de Filipijnen. Een getuige zei dat Amputan’s  vader zes dagen voor de massamoord in de familie besproken zou hebben.  

De getuige, Lakmudin Saliao, was een bediende in het huis van de clan. Tijdens een etentje zou de patriarch zijn familie gevraagd hebben hoe zijn politieke vijanden gestopt konden worden zodat zij niet  het gouveneurschap in de provincie zouden krijgen. Volgens de getuige zou de zoon van de patriarch gezegd hebben dat ze gewoon vermoord moesten worden. Daarna volgde een instemronde, waarna een plan werd gemaakt.

De politieke tegenstander was op weg om zich in te schrijven voor de gouveneursverkiezingen. Langs de snelweg werden 57 mensen doodgeschoten. Ze waren in ondiepe graven gegooid. De gewraakte rivaal was niet aanwezig in de stoet, zijn vrouw, zusters en andere familieleden wel. Naast familieleden van de rivaal kwamen ook nog eens dertig journalisten die de stoet begeleiden om  het leven.

Lees ook:Premier Abhisit van Thailand voor de rechter
Lees ook:Myanmar laat duizenden politieke gevangenen vrij
Lees ook:Filipijnse radiomaker doodgeschoten
Lees ook:Aung San Suu Kyi vrij
Lees ook:Aantal doden Waterfestival Phnom Penh loopt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.