Thai veroordeeld voor verbergen dode foetussen tempel

In Bangkok heeft een begrafenisondernemer die 2002 dode foetussen verstopt had 20 jaar celstraf gekregen. De gruwelijke horrorzaak kwam vorig jaar aan het licht. De politie trof in de boeddhistische tempel Wat Phai Ngem de illegaal geaborteerde babylijkjes aan die gewikkeld waren in plastic zakken.


 

De begrafenisondernemer was door verschillende abortusklinieken ingehuurd om de stoffelijke resten op te ruimen. Een tweede begrafenisondernemer die aangehouden is wacht nog op zijn vonnis.

Het was de bedoeling dat de foetussen verbrand zouden worden, maar de ovens van de tempel waren kapot. Boeddhistische tempels in Thailand cremeren en slaan ook lichamen op in speciale koelruimtes.

De lugubere vondst leidde in Thailand tot veel ontzetting. De vondst zorgde ervoor dat de discussie over abortus in het land weer opwaaide. In het Zuidoost-Aziatische land is abortus verboden. De enige uitzondering wanneer het wel toegestaan is als de zwangerschap een gevolg is van verkrachting. Of wanneer de bevalling de gezondheid van de moeder in gevaar brengt.

Naar schatting ondergaan er in Thailand jaarlijks 400 duizend vrouwen een abortus, waarvan ongeveer 15 procent tieners. Vaak gebeurt dat niet professioneel of onder onhygiënische omstandigheden.

Lees ook:Babylijkjes gevonden in Thaise tempel
Lees ook:Meer dan tweeduizend babylijkjes gevonden in Thaise tempel
Lees ook:Unesco-overleg door Thailand stopgezet
Lees ook:Meer zetels parlement Laos
Lees ook:Duizend mensen gevlucht om conflict Preah Vihear-tempel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.