Meer dan tweeduizend babylijkjes gevonden in Thaise tempel

De politie in Thailand heeft de andere twee ruimtes in het mortuarium van de Thaise tempel Wat Phai Ngem doorzocht. De vondst is misselijkmakend. Het aantal gevonden babylijkjes is opgelopen tot tweeduizend. Eerder deze week werden er al 350 foetussen gevonden. De tempel in Bangkok diende waarschijnlijk als illegale dumpplek voor abortusklinieken. Sommige foetussen lagen er al meer dan een jaar in het mortuarium. 

De zaak kwam aan het rollen toen medewerkers en politieagenten een penetrante lucht bij de tempel roken. De foetussen waren gewikkeld in plastic zakken en kranten.

De politie heeft twee begrafenisondernemers aangehouden die de lijkjes verstopt zouden hebben. Ook is een medewerkster van een kliniek aangehouden die de illegale abortussen zou hebben uitgevoerd.  

De Thaise bevolking heeft geschokt gereageerd op de lugubere vondsten. Het debat over abortus is hierdoor opnieuw aangewakkerd. In Thailand is abortus alleen toegestaan wanneer het leven van de moeder in gevaar is of als de zwangerschap het gevolg is van verkrachting. Het Thaise ministerie van Volksgezondheid denkt er jaarlijks 80 duizend illegale abortussen op een miljoen zwangerschappen plaatsvinden.

Lees ook:Babylijkjes gevonden in Thaise tempel
Lees ook:Thai veroordeeld voor verbergen dode foetussen tempel
Lees ook:Unesco-overleg door Thailand stopgezet
Lees ook:Indonesiër smokkelt tientallen dieren in koffer
Lees ook:Leraar mishandelt leerlingen met elektriciteitsdraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.