Meer zetels parlement Laos

Wanneer wij Koninginnedag vieren gaan de Lationanen naar de stembus. Niet dat de Laotianen iets te kiezen hebben, want naar alle verwachting wint de Communistische Partij op 30 april. De enige partij van dit Zuidoost-Aziatische land is al 35 jaar aan de macht. Toch lijkt er iets veranderd te zijn nu het aantal parlementszetels is uitgebreid van 115 naar 132.

Volgens de nationale assemblee is dat nodig om het land sociaal-economisch te verbeteren. ‘Meer zetels betekent een toename van kennis en vaardigheden voor het volgende parlement’, aldus de vice-voorzitter van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de verkiezingen kunnen Laotianen kiezen uit 190 kandidaten, van wie het meerendeel lid is van de Communistische Partij. Dat is de enige partij die aan de verkiezingen mee mag doen. Een enkele partij heeft het gepresteerd om als onafhankelijke partij mee te doen.

Lees ook:Na 23 jaar parlement Myanmar voor het eerst geopend
Lees ook:Partij Suu Kyi doet voorlopig niet mee met verkiezingen
Lees ook:Legerpartij Myanmar claimt verkiezingsoverwinning
Lees ook:Stemdag Myanmar van start
Lees ook:Generaals uit dienst voor verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.