Indonesische journalist overleefd aanslag provincie Papoea

De Indonesische journalist Banjir Ambarita heeft een aanslag op zijn leven in de provincie Papoea overleefd. Volgens een politiewoordvoerder werd hij door twee mannen op een motorfiets aangevallen. Ambarita is met een mes in zijn maag en borst gestoken. 

De journalist werkt voor de Engelstalige Jakarta Globe en Vivanews. Hij heeft meerdere keren geschreven over een seksschandaal binnen de politie. Zo schreef Ambarita een artikel over drie politieagenten die bekend hebben een vrouwelijke arrestant misbruikt te hebben. Of de aanval samenhangt met zijn artikelen is nog onduidelijk. De zaak is volgens de politiewoordvoerder ook door andere media opgepakt.

De politieagenten zijn vastgezet. De lokale politiechef heeft zijn ontslag aangeboden wegens ‘morele verantwoordelijkheid’ voor het misbruik. Volgens een onafhankelijke organisatie voor journalisten is de aanslag op Ambarita al het zesde geweldsincident tegen een journalist van dit jaar.

Lees ook:Moord Vietnamese journalist opgelost: echtgenoot bekend
Lees ook:44-jarige Belg in Thailand gearresteerd voor pedofilie
Lees ook:Filipijnse Shell beschuldigd van belastingontduiking
Lees ook:Singaporese politieman ejaculeert in drankjes vrouwelijke collega’s
Lees ook:Journalist die doodstraf Singapore bekritiseerde zes weken de cel in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.