Bob Dylan treedt voor het eerst op in Vietnam

Bob Dylan in 1963. Volgende maand treedt de zanger voor het eerst op in Vietnam

Met zijn ‘Times Are Changing’ en ‘Blowing in the Wind’ stond Bob Dylan in de jaren ’60 symbool voor de verzetsbeweging tegen de Vietnamoorlog. Vijftig jaar later gaat hij voor het éérst optreden in dat land. Volgende maand maakt de zanger 8 duizend mensen in Ho Chi Minh Stad, het vroegere Saigon, blij met zijn melodiën en gevoelige teksten.

Een ding wat roet in het eten van de Vietnamezen gooit is de prijs voor een kaartje. Omgerekend moet er 43 dollar neergeteld worden voor een ticket. Dat is vele malen meer dan het maandelijks loon van een gemiddelde Vietnamees.  Bob Dylan zal ook in Singapore, Taiwan en China optreden. In dat laatste land zal hij zijn reportoir moeten aanpassen aan de wensen van de Chinese minister van Cultuur.

Lees ook:Bob Dylan’s Vietnam-protestlied uit 1964 geveild voor 3 ton
Lees ook:Overstroming Vietnam blijft levens eisen
Lees ook:Papoea Nieuw Guinea doneert geld overstromingen Australië
Lees ook:Gemeenteraadsverkiezingen Filipijnen rumoerig: 39 doden
Lees ook:Filmtip: Same, same, but different

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.