Papoea Nieuw Guinea doneert geld overstromingen Australië

Papoea Nieuw Guinea (PNG) heeft Australië 10 miljoen kina (omgerekend 4 miljoen dollar) aangeboden vanwege de overstromingen in dat land. PNG ontvangt jaarlijks bijna 457 miljoen dollar aan hulp van Australië. Naast financiële hulp heeft PNG ook logistieke en militaire hulp geboden.   

De premier van PNG, Sam Abal, heeft de Australische premier Julia Gillard een brief geschreven waarin hij zijn medeleven en condoleances uit voor de slachtoffers van de tragedie. Abal zei dat dit het minste is wat Papoea Nieuw Guinea kan doen voor een buurland dat hen zo vaak heeft geholpen bij rampen. ‘We vinden het echt heel erg en onze harten gaan uit naar de slachtoffers van deze tragedie.’

Lees ook:Dodental cholera-uitbraak Papoea Nieuw-Guinea loopt op
Lees ook:Baby verslindt tijdens heksenritueel Papoea Nieuw Guinea
Lees ook:Honderden nieuwe diersoorten en planten ontdekt op Papoea Nieuw-Guinea
Lees ook:Celstraf voor martelende militairen Papoea
Lees ook:Cambodjaanse premier roept op tot ‘grens van vrede’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.