Thais meisje harigste kind ter wereld

Door haar vermelding in het Guiness Book of Records zijn de pesterijen voor de 11-jarige Supatra Sasuphan inmiddels verleden tijd. De Thaise is officieel uitgeroepen tot het harigste meisje ter wereld. Voor die benoeming werd ze heel erg gepest. Supatra heeft een aangeboren afwijking waardoor haar hele gezicht behaard is.

Op school kreeg ze bijnamen als ‘apenkop’ en ’weerwolf.’ Buren dachten dat haar ouders een zonde hadden begaan. Wie zou anders zo’n harig kind krijgen? Dat is nu allemaal verleden tijd. Haar vermelding in het wereldboek heeft haar niet veel moeite gekost. ‘Ik hoefde alleen maar een paar vragen te beantwoorden’, zei ze tegen de krant The Sun.

Suprata’s extreme haargroei is niet weg te krijgen door laser. De haren op haar gezicht, armen, oren en benen groeien gewoon terug.  Ze zegt er geen last van te hebben. Alleen wanneer de haren te lang worden, dan is het lastig voor haar om nog wat te zien.  Supratra’s haargroei valt onder het zeldzame Ambras Syndroom. Ondanks haar vermelding in het Guiness Book of Records hoopt ze dat er ooit een behandeling komt waardoor genezing mogelijk wordt.

Lees ook:Moeder wil baby met 12 vingers en 14 tenen in Guiness-boek
Lees ook:Thais echtpaar verbreekt wereldrecord zoenen
Lees ook:Clinton roept Cambodja op verleden onder ogen te zien
Lees ook:Man mishandeld in Singapore voor weigeren betaalde seks
Lees ook:Rebellengroepen in Myanmar vrezen aanval leger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.