Moeder wil baby met 12 vingers en 14 tenen in Guiness-boek

In Myanmar is een baby geboren met 12 vingers en 14 tenen (Foto: SvonHalenbach)

In Myanmar is een baby geboren met maar liefst 26 vingers en tenen. Het kindje werd in november 2009 al geboren, maar de moeder probeert nu het kindje in het Guiness Book Of Records te krijgen. ‘Wanneer mijn dochter Lei Yadi Min in het boek opgenomen wordt zal ik zeer gelukkig zijn’, zei de moeder tegen het Duitse persagentschap DPA.

De kleine meid heeft twaalf vingers en veertien tenen. Bij de geboorte vroeg de moeder of alles in orde was met haar baby, waarop de verpleegsters zeiden dat ze zelfs meer had dan strikt noodzakelijk. Het hebben van meer vingers of tenen, ook wel polydactylisme genoemd, is vrij zeldzaam.

Haar moeder, Phyo Min Min Soe zou het fantastisch vinden als het nieuwe record op haar dochtertjes naam zou komen te staan. Zelfs wanneer dit niet lukt, ziet de optimistische moeder voordelen. ‘Ze kan dingen heel stevig vastpakken. Ze laat in ieder geval niet zoveel vallen.’

Het record staat nu nog op naam van twee mensen in India. Zij hebben allebei twaalf vingers en dertien tenen. Lei Yadi Min maakt dus een goede kans.

Lees ook:Moeder van achtergelaten vliegtuig-baby gevonden
Lees ook:Baby verslindt tijdens heksenritueel Papoea Nieuw Guinea
Lees ook:Vampierenkikker ontdekt in Vietnamese jungle
Lees ook:Baby gedumpt in vliegtuig
Lees ook:Thaise lerares veroordeeld voor geven van borstvoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.