Indonesische geestelijke aangeklaagd voor terrorisme

De radicale geestelijk leider Abu Bakar Bashir is aangeklaagd voor het plannen van terroristische aanslagen in Indonesië. Daar staat in dat land de doodstraf op. De 72-jarige is spiritueel leider van een aan Al Qaida gelieerd netwerk, Jemaah Islamiyah.

Ook is Bashir aangeklaagd voor het bieden van financiële hulp van een nieuwe terreurcel in de Indonesische provincie Atjeh en het mobiliseren van militanten. De zaak is groots opgezet.

Bekijk hier een video van analist Scott Stewart over Bashir:

 

Zo zullen er maar liefst 138 mensen getuigen. Aanhangers van Jemaah Islamiyah pleegden in minder dan tien jaar tijd een serie aanslagen waarbij meer dan 260 mensen om het leven kwamen.

Het proces tegen Bashir gaat waarschijnlijk volgende week van start.

Lees ook:Religieus geweld aan vooravond proces Bashir
Lees ook:Indonesische rechtbank: 15 jaar celstraf voor Abu Bakar Bashir
Lees ook:Schokkende beelden van aanslag islamitische sekte Indonesië
Lees ook:Indonesie erkent mishandeling Papoea’s
Lees ook:Aanslagen Thailand eist drie levens

Eén reactie op “Indonesische geestelijke aangeklaagd voor terrorisme

  1. django

    Ik vindt het een goede zaak dat deze imam ernaar streeft om andere godgelovigen te vernietigen. Godsdiensten zullen tegenelkaar opstaan en elkaar vernietigen volgens de wil van hun eigen god. En gelovigen moeten nu eenmaal allerlei beproeveningen doorstaan willen zij de hemelpoort bereiken, dus zijn deze zelfmoordacties der gelovigen normaal in de ogen van hun god (zie de wereldgeschiedenis). Opgeruimd staat netjes zodat er eindelijk vrede ontstaat op deze aarde. Weg met alle godsdiensten en verbrand alle zogenaamde heilige geschriften o.a. biblia, koran, bagavat-gita, thora, picalon, tripitaka, want destructie van alle godsgeloof en bijbehorende boeken is ook de wil der goden. Met graagte ben ik bereidt om vrijwillig als helper te fungeren met het afhakken van hun kop. De godspredikers en gelovigen hoeven dan nog maar hun laatste schietgebedje doen naar hun allah /god en de laatste sacrament ontvangen voordat ik hen het tijdelijke voor het eeuwige laat verwisselen middels het scherpte van hun eigen zwaard, welke tot heil is van de Natuur, onschuldige mensen, dieren en dingen. Ik doe het voor de goede zaak, vrede voor alle mensen die de Natuur en het leven innig lief heeft en daarmee basta.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.