Graancirkel zorgt voor chaos in Indonesië

Op Java geloven ze dat de graancirkel echt is (Afbeelding: Gaspriritz)

Chaos in Sleman, een klein dorpje op Java, Indonesië. Dorpsbewoners troffen in een rijstveld een mysterieuze graancirkel. Het fenomeen is in no time uitgegroeid tot een toeristische attractie.

Lokale autoriteiten verbieden nieuwsgierige toeristen van de plek. Het gebied is hermetisch afgesloten om problemen en chaos te voorkomen.

De Indonesische luchtmacht heeft foto’s gemaakt van de rijstcirkel. Het zou om een natuurlijk fenomeen gaan. De lokale bevolking ziet wel brood in het verschijnsel. Her en der wordt al toegangsgeld gevraagd gevraagd en foto’s worden voor grof geld verkocht.

De graancirkel werd zondagochtend ontdekt door boer Tukiman. Volgens het Indonesisch instituut voor de ruimtevaart is het uitgesloten dat buitenaardse wezens iets met de cirkel te maken hebben. De graancirkel die de vorm van een bloem heeft zou door stortregens tijdens een storm zijn ontstaan. Een andere verklaring zou de aanwezigheid van hoogspanningslijnen in de buurt zijn, maar dat is nog niet bewezen.

De graancirkel heeft op Twitter al tot verhitte discussies geleid. Vanuit religieuze hoek werd gezegd dat de graancirkel lijkt op een shakra-symbool van het hindoe-tantrisme.

Lees ook:Moord Vietnamese journalist opgelost: echtgenoot bekend
Lees ook:Sekspartij strand Filipijnen zorgt voor commotie
Lees ook:Resistente malaria gesignaleerd in Zuidoost-Azie
Lees ook:Filipijnse Shell beschuldigd van belastingontduiking
Lees ook:Vietnam legt gameverslaafden beperkingen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.