RMS vraagt Rutte om Indonesische minister aan te houden

De RMS heeft Rutte om aanhouding Indonesische minister gevraagd (Foto: Nick van Ormondt)

De RMS heeft Rutte om aanhouding Indonesische minister gevraagd (Foto: Nick van Ormondt)

Na de mislukte poging om via een gerechtelijke uitspraak president Yudhoyono op te laten pakken, probeert de RMS nu de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken aan te houden.  De Zuid-Molukse regering in Ballingschap heeft dat aan premier Rutte gevraagd.

Op 23 november houdt minister Hassan Wirajuda een toespraak in Den Haag. Volgens de RMS is Wirajuda schuldig aan het schenden van de mensenrechten.

Als Rutte het verzoek van de RMS niet inwilligd dan stapt de partij net als bij Yudhoyono naar de rechter. Volgens de Molukkers heeft Wirajuda geen immuniteit, omdat hij geen minister meer is. De RMS baseert zich op twee rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch.

In oktober probeerde de RMS president Yudhoyono aan te laten houden. Hij zei echter op het laatste moment zijn bezoek aan Nederland af. De mogelijke arrestatie zou een van de redenen voor afzegging zijn. 

Volgens toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen zou Yudhoyono nooit opgepakt kunnen worden, omdat hij als president onschendbaar is. De rechter wees het kort geding van de RMS af. De Molukkers lieten het er niet bij zitten en gingen in hoger beroep. Deze zaak loopt nog.

Lees ook:RMS verliest opnieuw kort geding: Wirajuda niet opgepakt
Lees ook:Protest tegen Yudhoyono gaat door
Lees ook:Indonesische rechter wil doodstraf voor corrupte ambtenaren
Lees ook:RMS is de reden dat Indonesie niet naar Nederland komt
Lees ook:Exportverbod vee Indonesie

2 reacties op “RMS vraagt Rutte om Indonesische minister aan te houden

  1. eric

    laat ze lekker in hun eigen land procederen niet in mijn land

      /  
  2. ROBIN HOOD

    hey eric deze molukkers hebben samen met de nederlanders zij aan zij tegen de jappen moffen en de indonesiers tijd westerling gevochten voor koningshuis oranje voor de nederlandse vlag rood wit blauw !voor de nderlandse belangen!nu de moffen vertrokken zijn heeft nederland alleen maar een grote bek!jou nedrlandse vlag eric kleeft molukse bloed omdat molukkers trouw waren voor holland oranje!en nu laat nederland de molukkers vallen zoals altijd voor de nederlandse geld belangen met republiek indonesie die molukkers in eigen land martelen en vermoorden wat voor de nederlandse regering en koningshuis oranje lucht is!doen of er niets aan de hand is .hoe smerig is nederland tegen de molukkers je eigen kameraad veraden en tegelijk in de steek laten !een smerige achterbakse streek van nederland naar de molukkers toe!daar ben je eric vast trots op jou land en koningshuis !eric!nederland is rijk geworden achter de rug van andere landen zoals indonesie en de molukken jullie nederland worden er rijker op en maar roven en plunderen maar !en de molukkers verdienen in eigen land minder omdat indonesie met holland blijven roven en plunderen daarom willen ze niet de vrijheid de RMS terug geven aan de molukkers in ambon !zelfs de nederlandse recht systeem is corupt !wat ook bij wilders is gedaan als het over de waarheid gaat!bang voor de arabisch wereld die de geld kraan dicht doen bang voor de geldkraan van indonesie belangen met holland!het draait niet om mensenrechten maar om nederlandse belangen met de geld wereld kranen die niet mogen beschadigt worden !het smerige systeem van nederland daar ben jij eric zeker trots op !op jou land !je moet je schamen eric

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.