Honderden cybercrime-arrestaties Zuidoost-Azie

In Cambodja, Vietnam, Indonesië en andere Aziatische landen zijn ongeveer 600 mensen opgepakt. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij grootschalige internationale fraude. Zo zouden ze via telefoon en internet in China en Taiwan contact hebben gelegd met als doel de benaderde personen geld afhandig te maken. Ze oefenden druk uit door aanmaningen te sturen.

De aanmaningen werden in naam van rechtbanken verstuurd, waardoor veel slachtoffers dachten dat het echt was. In Indonesië zijn 170 mensen gearresteerd. In Cambodja en Taiwan 160 en in het laatste genoemde land nam de politie ook nog eens 350 duizend euro in beslag. Ook in Maleisië en Vietnam zijn mensen opgepakt.

Lees ook:Premier Hun Sen biedt excuses voor drama Waterfestival aan
Lees ook:Rode Kruis opent rekeningnummer 6868 voor Indonesie
Lees ook:Ook Myanmar geteisterd door slecht weer
Lees ook:Honderden Cambodjanen dood bij Waterfestival
Lees ook:Dodental Waterfestival Cambodja loopt op tot 460

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.