Twee Indonesische kerken in brand gestoken door moslims

Een groep extremistische moslims heeft in Indonesië twee kerken in brand gestoken. Een derde kerk werd na een confrontatie met de politie geplunderd. De daders wilden dat een christen de doodstraf zou krijgen, ondanks dat hij al veroordeeld was tot een gevangenisstraf voor blasfemie van de islam.

Afgelopen zondag vond er ook een incident met anders gelovigen plaats op Java. Daar kwamen duizenden moslims bij elkaar om een bijeenkomst van de Amadiyah te verhinderen. Deze groep is een aftakking van het moslim geloof die niet gelooft dat Mohammed de laatste profeet is. Bij de bestorming van een huis werden drie sekteleden gedood.

De Indonesische president Yudhoyono is ‘erg bezorgd’ door de incidenten. Vooral omdat ze plaatsvonden vlak voor de opening van de ‘week van de harmonie tussen religies.’

Lees ook:Moslims doden sekte-aanhangers Java
Lees ook:Moslims in Indonesie zijn intoleranter geworden
Lees ook:Christenen bidden in Jakarta
Lees ook:Boeddhisten gedood bij aanslag Zuid-Thailand
Lees ook:Bompakket Indonesië maakt slachtoffers

4 reacties op “Twee Indonesische kerken in brand gestoken door moslims

  1. harrie poter

    Zie hier de ware aard van het moslim geloof.
    Nog even en hier breekt de pleuris ook uit.
    Trouwens is al begonnen kijk naar noord afrika.

      /  
  2. Arthur

    Deze laffe daden zijn gedaan door Moslim hooligans. Dit zijn Moslims die een kick krijgen door op een beestachtige wijze geweld te gebruiken. De drie leden van Ahmadiyah zijn werkelijk op een verschrikkelijke manier doodgemarteld (zie: http://www.liveleak.com/view?i=61f_1297089677). Sommige gebruiken voetbal als excuus voor gebruik van geweld, anderen een religie. Het is te makkelijk om te beweren dat dit de ware aard is van de Islam. Dat is hetzelfde als roepen dat geweld rondom voetbal de ware aard van voetbalclubs laat zien. In feite is het een kleine groep die geweld gebruikt, en mensen met andere denkbeelden niet tolereert. Al mijn Indonesische Moslim vrienden in Jakarta schamen zich dood dat dit soort acties uit naam van hun religie gebeuren. Een aantal heeft mee gedaan aan een demonstratie tegen dit geweld. Zij zijn boos omdat de Indonesische regering weinig tegen de daders van dit geweld doet. De politie staat toe te kijken bij deze marteling. De gemiddelde Indonesische taxi chauffeur (90% Moslim) spreekt zich uit tegen dit soort geweld, gebrek aan optreden van de overheid, en vergelijkt de daders met dieren.

      /  
  3. Manon

    Bedankt voor je nuance, Arthur. Het is inderdaad een kleine groep extremisten die dit doet. Zoals je in elk geloof extremisten hebt. Het is wel de vraag hoe snel deze groep groeit? En wat president Yudhoyono er aan doet om ervoor te zorgen dat Indonesië een seculier land blijft?

      /  
  4. Manon

    Nou, nou, Harrie Potter. Wat zijn we optimistisch! Wat er in Noord-Afrika aan de hand is van een andere aard dan wat er in Indonesië gebeurt. En in Nederland is dit helemaal niet aan de orde.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.