Nederlander krijgt onderscheiding voor waterpompprogramma Filipijnen

(De Nederlander Auke Idzenga heeft de BBC World Challenge gewonnen met zijn rampomp in de Filipijnen)

De op de Filipijnen woonachtige Nederlander Auke Idzenga heeft de Britse BBC World Challenge gewonnen. Met zijn waterpompprogramma heeft hij 20 duizend dollar gewonnen. Aan de prestigieuze innovatieprijs deden twaalf mensen mee. De BBC World Challenge is een jaarlijkse wedstrijd waarbij projecten die bijdragen aan het verbeteren van de leefwereld een onderscheiding krijgen. Idzenga is de uitvinder

van de rampomp, een relatief makkelijk te bouwen waterpomp. Met zijn uitvinding heeft Idzenga de afgelopen twintig jaar meer dan 150 duizend Filipijnen voorzien van schoon drinkwater. Zijn pompen worden binnenkort ook in Laos, China en Afghanistan gebruikt.

Lees ook:Tienduizenden Myanmarezen naar Thailand gevlucht
Lees ook:Nederlander vermoord op de Filipijnen
Lees ook:Justin Bieber in Kuala Lumpur
Lees ook:Noodweer Filipijnen eist 42 levens
Lees ook:Deense ontwerpt rampenbestendig dorp Filipijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.